20.3 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

miercuri, aprilie 24, 2024

Președintele CJ Teleorman, domnul Adrian Ionuț Gâdea, a verificat stadiul lucrărilor desfășurate pentru montarea a două transformatoare la Spitalul Județean de Urgență Alexandria

Sănătate

Marți, 11 mai a.c., președintele Consiliul Județean Teleorman, domnul Adrian Ionuț Gâdea, a verificat stadiul lucrărilor desfășurate pentru montarea a două transformatoare la Spitalul Județean de Urgență Alexandria, în cadrul proiectului „Suplimentare de Putere a Transformatorului Spitalului”, investiție finanțată de Consiliul Județean Teleorman. Aceasta va permite asigurarea energiei electrice necesare, în situația în care au fost făcute noi achiziții de echipamente medicale.

În prezent activitatea în spitalul județean este intensă, iar noile investiții au venit cu un consum suplimentar de energie, determinând racordarea acestor echipamente la transformatorul de rezervă. În prezent, spitalul are în dotare 2 transformatoare de 400 KW. După modernizarea din anul 2015 a pavilioanelor A și B, au apărut noi consumatori(9 chillere cu o putere de 80 KVA). De asemenea, în perioada 2019-2020, au fost achiziționate și funcționează noi echipamente și aparate medicale, un CT și un RMN cu o putere instalată de 150 KW, un Sterilizator cu o putere instalată de 60 KW și se are în vedere extinderea spitalului printr-un nou corp de clădire, cu 5 etaje, care va fi racordat la rețeaua electrică a spitalului. Spitalul a rămas fără o rezervă în caz de avarie la transformatorul principal, ceea ce a determinat nevoia suplimentării puterii transformatorului.

Montarea celor două transformatoare de 2000 KW permit funcționarea unității medicale în condiții de siguranță și vor funcționa alături de cel existent, unul asigurând tot necesarul de energie al spitalului, cât și pentru investiția privind extinderea și modernizarea UPU, iar cel de-al doilea urmând a fi folosit în situația de avarie a primului.

Reamintim că la Spitalul Județean de Urgență Alexandria se efectuează ample lucrări de modernizare și dezvoltare a întregului sistem de alimentare cu energie electrică, o investiție mai puțin vizibilă, dar extrem de importantă, în condițiile în care unitatea sanitară este în dezvoltare. Se execută lucrări de modernizare a tabloului de distribuție rețele interioare TDRI și de deviere a cablurilor ce alimentează chillerele, în vederea eliberării terenului ce va fi predat CNI, pentru construirea noului corp de clădire. Lucrările se desfășoară în mai multe etape, fără a afecta activitatea medicală și fără a produce disconfort cadrelor medicale și pacienților.

Procedura a fost atribuită firmei ELECTRIC TOTAL SRL, în urma licitației pe SICAP. Valoarea totală a contractului pentru Proiectare și execuție lucrare „Suplimentare de Putere a Transformatorului Spitalului” este de 980.995 de lei, cu TVA.

Termenul pentru proiectare este de 120 zile de la semnarea contractului( Contract nr.1412 din 20.11.2020) și de 60 de zile de la data Ordinului de începere a lucrărilor( Ordin nr. 3204 din 31.03.2021).

Lucrările sunt susținute integral, din punct de vedere financiar, de către Consiliul Județean Teleorman, în subordinea căruia se află spitalul.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole