11.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

Primăriile din Teleorman pot cere bani pentru finalizarea PUG. Ministerul Dezvoltării va aloca 15 milioane de lei

Sănătate

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin programul său anual, oferă finanţare unităţilor administrativ-teritoriale pentru elaborarea şi actualizarea Planurilor Urbanistice Generale. În acest an, bugetul general, în valoare de 15.000.000 lei, va servi scopul de a finaliza aceste Planuri Urbanistice Generale în 397 de unităţi administrativ-teritoriale din 38 de judeţe.
Planul Urbanistic General reprezintă principalul instrument de planificare operaţională, constituind baza legală pentru realizarea construcţiilor şi acţiunilor de dezvoltare. Fiecare unitate administrativ-teritorială trebuie să-şi actualizeze la cel mult 10 ani Planul Urbanistic General, în funcţie de evoluţia previzibilă a factorilor sociali, geografici, economici, culturali şi a necesităţilor locale.
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei este autoritatea administraţiei publice centrale responsabilă cu derularea Programului privind elaborarea şi actualizarea Planurilor Urbanistice Generale (PUG) şi a Regulamentelor Locale de Urbanism (RLU).
”În acest an am schimbat strategia pentru a încuraja finalizarea, în cât mai multe localităţi, a acestor planuri urbanistice. Ministerul a primit cereri de finanţare de la 918 unităţi administrativ-teritoriale şi vor fi finanţate, cu prioritate, cele 397 care şi-au asumat să finalizeze, cu finanţarea din acest an, elaborarea acestora. Un Plan Urbanistic General actualizat va conduce la reducerea sarcinilor administrative şi la limitarea perioadei de timp pentru implementarea investiţiilor la nivel local”, a subliniat ministrul administraţiei, Cseke Attila.
Suportul financiar acordat de către MDLPA autorităţilor publice locale pentru finalizarea procesului de elaborare şi actualizare a documentaţiilor PUG vine în contextul necesităţii asigurării cadrului pentru implementarea unor noi concepte de dezvoltare urbană şi locală care să faciliteze tranziţia verde a localităţilor din România, dar mai ales pentru implementarea proiectelor ce vor fi finanţate din programele operaţionale în perioada 2021-2027 sau din cadrul PNRR.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole