9.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 27, 2024

Cum a bulibășit PNL Teleorman managementul unităților de învățământ din Roșiorii de Vede

Sănătate

Conform proverbului, „pleaca ai nostri, vin ai nostri” asa a numit si ISJ Teleorman directorii in unitatile de invatamant din Rosiorii de Vede. Mai precis, odata cu expirarea mandatelor ex-directorilor PSD, PNL, copiind modelul PSD de numire pe criterii politice a directorilor de unitati de invatamant, s-a pus pe treaba. Numai ca exista o deosebire: la numirile PSD pe functii, peste 70 la suta dintre cei numiti, mai erau si competenti, nu ii recomandau decat „vocea si talentul” plus carnetul de partid sau „simpatia” politica. Astfel, PNL a avut o tentativa de numire politica la Colegiul „Anastasescu” a profesorului Florin Bisag. Numai ca, onor colectivul de cadre didactice s-a opus, astfel, a fost adus din „afara” ca director, Florea Adrian, apropiat PNL, ex-director la scolile din Didesti si Saceni. Evident, cea mai importata si valoroasa unitate de invatamant din judet, nu are numit director adjunct, pentru ca legal nu i se permite, datorita numarului redus de clase. La Liceul tehnologic „Virgil Madgearu”, liberalii au numit-o director pe Daniela Visinica, evident, fara director director. La liceele tehnologice „Anghel Saligny ” si ” Emil Racovita”, prin unificare, este numit director Adrian Paun din partea PNL, aici scandalul este cat casa, ajuns in justitie, din informatiile noastre, iar adjunct este inca Florinela Carnaru de la PSD, salvata de restructurare de concediul post-maternal in care inca este. Si cum fata de Bisag PNL nu avea cum sa ramana dator, l-a „uns” director la Scoala „Alexandru Deparateanu” unde, de asemenea, scandalul este cat casa, si despre care am scris in ziarul nostru.
La scoala „Mihai Eminescu”, conducerea este asigurata de liberalii Petia Fierascu si Doru Bivolaru.
PSD a ramas cu doua scoli, respectiv Scoala gimnaziala „Dan Berindei” unde Dana Costica isi pastreaza functia, fara adjunct, si Scoala „Zaharia Stancu”, unde Gina Stavarache a ramas director, iar ca adjunct a fost adusa de la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” Florentia Ilie (PNL).
Concluzionand, putem spune fara greseala ca ex-directorii PSD schimbati erau in urma unui concurs, promovat in 2016, nu a unei numiri politice. La acel concurs au promovat din diverse partide, PSD nu a pus piedici și nici nu i-a schimbat. Acum, pentru numirea intr-o astfel de functie, doar carnetul de partid te recomanda si relatiile inter-umane la nivel de conducere ISJ. In rest, vai de biet, elev, saracul…
Si, la final, inca un amanunt: ISJ nu s-a consultat cu primaria in nominalizarea directorilor, desi primarul a facut demersuri in acest sens.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole