15.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 25, 2024

PNL în căutare de prezidențiabil

Sănătate

Dupa cum se stie la aceasta ora, undeva in luna septembrie se va desfasura Congresul PNL. Fata in fata, spun voci din PNL, se vor afla doua „aripi”, cea conservatoare reprezentata de Ludovic Orban si cea reformata, cu varf de lance Florin Citu. In jurul lor „migreaza” organizatii locale, lideri politici importanti si baroni. Cert este ca incepand cu toamna acestui an, pana in Congres, nu va mai fi liniste in sanul acestui partid. Acum, este linistea dinaintea furtunii, cum s-a exprimat Rares Bogdan. Prim-vicele care spune, enigmatic, ca „va face parte la Congres din echipa castigatoare”. Care va fi aceasta echipa, ramane de vazut.
Congresul liberalilor, dincolo de alegerea presedintelui de partid care va conduce timp de 4 ani soarta acestui partid si va da linia directoare, mai are o mare provocare; aceea de a gasi prezidentiabilul, stiut fiind faptul ca Iohannis nu mai are dreptul de a candida pentru un nou mandat la Prezidentiale. Si cum spune cutuma, presedintele de partid este si candidatul, peste 3 ani, la cea mai inalta functie in stat. Si asta face „razboiul” la Congres mult mai dur.
Mai cu seama, ca liberalii stiu ca stanga va veni in lupta pentru prezidentiale cu un candidat extrem de puternic, pe fondul erodarii normale a liberalilor aflati la guvernare. Ca niciodata, stanga are o plaja de nume puternice extrem de generoasa, de unde poate alege candidatul. Este Vasile Dancu, este Sorin Grindeanu, Marcel Ciolacu si, atentie, Mircea Geoana care lucreaza foarte bine la constructia imaginii sale internationale, din pozitia de Secretar general adjunct NATO.
Asa ca PSD, indiscutabil, va veni cu un candidat puternic si pe un val de simpatie, generat de situatia socio-economica din acest moment si a multor rateuri date de coalitia de guvernare de dreapta.
Si PNL stie asta, iar la varful partidului, acelasi Rares Bogdan recunoaste cu teama „fotografia” momentului si chiar merge pana intr-acolo, incat spune ca nu „este de mirare sa ne trezim in turul 2 la prezidentiale cu candidatul PSD si Calin Georgescu de la AUR, daca nu vom gestiona corect situatia in care ne aflam”.
Cat ii privesc pe liberalii teleormaneni, la aceasta ora, la unison spun ca merg alaturi de Ludovic Orban la Congres, chit ca si in sanul lor exista diferente de opinie si chiar de convingere, chit ca nu o recunosc deschis. La Teleorman, un singur candidat la conducerea organizatiei, Parvulescu care nu are contracandidat. Singurul in masura sa il contracandideze, ar fi fost Costel Barbu. Dar deputatul ne-a declarat ca nu ia in calcul o candidatura la sefia Organizatiei teleormanene a PNL, dar „filiala noastra il va sustine pe actualul presedinte, Ludivic Orban, pentru un nou mandat de presedinte al PNL”.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole