8.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 20, 2024

Prognoza METEO pentru Teleorman. De mâine, instabilitate atmosferică accentuată, ploi pe arii extinse și cantități mari de apă

Sănătate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul 24 mai- 6 iunie 2021.
Intervalul va debuta cu o vreme caldă, cu maxime termice de 25…29 de grade şi minime de 11…15 grade. După data de 28 mai, răcorirea vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în jurul celor normale (la amiază 22…25 de grade), dar în unele zile chiar sub cele specifice perioadei din an (mediat regional maxime de 19…22 de grade şi minime de 8…12 grade). O încălzire a vremii este estimată din nou după data de 3 iunie. Între 26 şi 28 mai, vor fi perioade în care fenomenele asociate instabilitaţii atmosferice se vor semnala pe arii relativ extinse şi se pot înregistra şi cantităţi de apă mai însemnate. Proabilitatea de ploaie va fi ridicată şi în intervalul 1 – 3 iunie.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole