12.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

duminică, aprilie 28, 2024

Consilierii județeni au aprobat parteneriatele CJT cu administrațiile publice locale pentru realizarea unor obiective vitale în localitățile urbane

Sănătate

Astăzi s-a desfasurat sedinta consiliului judetean Teleorman. Pe ordinea de zi au figurat 19 proiecte de hotarare. De mentionat, toate proiectele de hotarare au fost adoptate prin votul consilierilor judeteni. Cele mai importante hotărâri de consiliu județean adoptate privesc:
-aprobarea acordurilor de parteneriat dintre Agenția pentru Dezvoltare Regională(ADR) Sud-Muntenia și Județul Teleorman, prin Consiliul Județean Teleorman(CJT), pe de o parte, și cele dintre Consiliul Județean Teleorman și Consiliul local Alexandria, Consiliul local Roșiorii de Vede, Consiliul local Turnu-Măgurele, Consiliul local Zimnicea, Consiliul local Videle, pe de altă parte, acorduri de parteneriat în urma cărora vor fi reabilitate și modernizate din punct de vedere energetic, în cadrul Programului ”South-Muntenia Energy Efficiency for Public Buildings Investment Programme”, pe fonduri europene, următoarele obiective:

  1. Spitalul Județean de Urgență(SJU) Alexandria – Corp C;
  2. Spitalul de Pneumoftiziologie Roșiorii de Vede;
  3. Palatul administrativ al județului;
  4. Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” Turnu-Măgurele;
  5. Ștrandul Vedea – Alexandria;
  6. Liceul Teoretic Videle;
  7. Fosta cantină a Liceului A.I.Cuza – Alexandria;
  8. Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Roșiorii de Vede;
  9. Spitalul de Psihiatrie Poroschia;
  10. Grădinița cu program prelungit nr.3 Roșiorii de Vede;
  11. Clădirea Centrului de recuperare și consiliere psihologică pentru minori cu dizabilități Zimnicea și a Substației de Ambulanță Zimnicea;
  12. Centrul pentru persoane vârstnice Cervenia, Pavilion I,II;
  13. Școala Gimnazială nr. 2 Turnu-Măgurele.
    – un alt proiect important aprobat astăzi este cel privind aprobarea participării Consiliului Județean Teleorman la realizarea proiectului ”Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare a documentațiilor de atribuire pentru proiectul Stație pentru tratarea mecano-biologică a deșeurilor municipale colectate din județul Teleorman” și a Acordului de parteneriat dintre Administrația Fondului pentru Mediu, Consiliul Județean Teleorman și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Managementul Deșeurilor Teleorman”. Prin achiziția Stației pentru tratarea mecano-biologică a deșeurilor, acestea vor fi sortate urmând ca o parte din deșeuri să fie reciclate, iar ce nu se poate recicla se va folosi ca deșeuri biodegradabile în agricultură. În esență, se urmărește diminuarea volumului deșeurilor și ajungerea unei cantități cât mai mici de deșeuri în celulele de depozitare.
- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole