10.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 25, 2024

ISU Teleorman – Veste bună! Programul de voluntariat „Salvator din pasiune” a fost reluat!

Sănătate

Începând cu 01 iunie 2021, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman relansează tinerilor teleormăneni provocarea de a se înscrise în programul de voluntariat „Salvator din Pasiune” și de a participa alături de pompierii militari profesioniști la misiunile de protejare a vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător .

Demersul are la bază beneficiile activităților de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarității și responsabilității civice și valorii profesionale a acestora, materializat în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

În perioada activității desfășurate în cadrul inspectoratului, voluntarii vor dobândi cunoștințele necesare acordării primului ajutor medical de urgență, vor urma cursuri de specializare în cadrul centrelor de formare ale I.G.S.U., iar ulterior vor încadra autospecialele SMURD alături de pompierii profesioniști.De asemenea, voluntarii vor fi implicați în activitățile desfășurate de serviciile profesioniste pentru situații de urgență, astfel:

  • la promovarea campaniilor de conștientizare a populației derulate la nivelul I.G.S.U. prin distribuirea de ghiduri și pliante;
  • participarea la activități de instruire și educare preventivă a populației;
  • completarea echipajelor de intervenție la misiunile de asigurare a măsurilor specifice din competență, fără grad ridicat de risc;
  • sprijin în activități de promovare a instituției, pe timpul organizării activităților de tip Porți Deschise sau Sărbătorirea Zilelor Armei.

Activitatea de recrutare (primire candidați, furnizarea cererilor de înscriere și a acordurilor parentale doritorilor, primirea dosarelor candidaților, verificarea și analiza acestora) se va face la sediul ISU „A. D. Ghica” Teleorman (adresa: Str. Carpați, nr. 7, Alexandria).

Informații suplimentare se pot obţine de pe pagina de internet a inspectoratului www.isuteleorman.ro sau de la slt. Pomojnicu Roxana – Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, tel. 0247/311113, int. 27111.VĂ AŞTEPTĂM ALĂTURI DE NOI!

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole