11.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

Florin Piper, deputat PSD Teleorman: „Primarul liberal de la Purani, a comis un abuz incalificabil: a cerut si a obținut de la directorul unității de învățământ trecerea copiilor de la gradiniță la școală în mijlocul anului școlar!”

Sănătate

Am fost cu toții martori la încă o dovadă de politizare excesivă a învățământului teleormănean. Primar și viceprimar PNL din comuna Purani, folosindu-se de poziția publică, și-au trecut ilegal copiii de la grădiniță la școală, în mijlocul anului școlar.
Ca părinte și dascăl consider că în acest caz, dincolo de ilegalitatea faptei, iresponsabilitatea adulților de-ai dezrădăcina pe micuți dintr-un parcurs educațional firesc și de a-i ”pasa” în mai puțin de o jumătate de an, dintr-un mediu educațional și social în altul, va crea probleme de adaptare și de înțelegere micuților.
Cum a fost posibil asa ceva ? Prin influență politică.
Asistăm de peste un an la lecțiile de ”corectitudine” pe care actuala alianță de la putere ni le dă, fără să se uite în grădina proprie.
Acest tip de ”corectitudine” să fi fost meritul pentru care doamna director de la Școala Purani, deși i-a expirat contractul de management, a fost păstrată pe funcție, în timp ce altor directori din județ, aflați în aceeași situație, nu li s-a acordat aceeași șansă ?
Nici până la acest moment, nu am primit un răspuns legat de motivul care a dus la schimbarea unor directori – doar a acelor directori care simpatizau cu PSD – în mijlocul anului școlar. Constatăm că la nivel de decizie al Ministerului Educației și al ISJ-ului nu s-a înțeles că valoarea unui manager este dată de către abilitățile sale, demonstrate prin concurs, și nu prin culoarea politică a acestuia!
Este greu de crezut că ”manevra de la Purani” a fost posibilă fără știința Inspectoratului Școlar Județean Teleorman.
Solicit ISJ Teleorman să ia măsuri în acest caz și să-i sancționeze pe cei vinovați, inclusiv prin demiterea doamnei director și a tuturor celor responsabili!

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole