6.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, martie 19, 2024

Dănuț Cristescu, senator PSD Teleorman: „PSD depune moțiune simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea!”

Sănătate

PSD a depus și susține o moțiune simplă prin care cere guvernului Cîțu și coaliției de guvernare PNL-USRPLUS-UDMR să-l demită și să-l înlocuiască de urgență pe ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene Cristian Ghinea. Sunt prea multe și prea grave greșelile acestuia, prea acută incompetența sa, prea mari pagubele produse României, pentru a mai putea rămâne în funcție.
Cristian Ghinea a atins nivelul maxim al incompetenței sale prin PNRR! Spre deosebire de țările europene, unde PNRR-urile înseamnă redresare și dezvoltare, în România, sub ” autoritatea” lui Ghinea, PNRR-ul – ținut la secret și despre care nu știe nimeni ce conține – aduce sărăcie și austeritate, respectiv taxe mai mari, înghețări și tăieri de venituri, deghizate propagandistic în reforme.
Este de neacceptat ca România să piardă miliarde de euro din cauza incompetenței și superficialității ministrului Ghinea! Nu doar din PNRR ci, de exemplu, din programele de coeziune , unde absorbția a ajuns să fie nesemnificativă, doar 0,2 miliarde de euro, ceea ce face imposibil ca în conturile României să ajungă cele 15 miliarde de euro ce mai trebuiau atrase în actualul exercițiu financiar.
Autorităților locale le este imposibil să deconteze proiectele pentru care s-au îndatorat – inclusiv cele destinare gestionării crizei Covid, în valoare totală de 910 milioane de euro – pentru că nici acum nu s-a finalizat evaluarea lor, deși termenul era decembrie 2020-ianuarie 2021!
Ministrul ZERO trebuie să vină în Parlament și să explice pe larg românilor de ce avem un program făcut de firmele de consultanță, aceleași la care vor ajunge mare parte din banii din PNRR.
Ministrul ZERO trebuie să explice românilor de ce există proiecte de sute de milioane de euro alocate cu dedicație, direct prin PNRR, în vreme ce firmele românești, afectate de pandemie, nu primesc niciun sprijin prin PNRR.
Ministrul ZERO trebuie să le explice românilor de ce Polonia, Ungaria, Bulgaria, Portugalia sau Franța au reușit să ia bani pentru irigații prin PNRR, iar România nu!
Ministrul Cristian Ghinea trebuie să plece! Orice zi în funcția de ministru al Fondurilor Europene înseamnă agravarea situației Românei, adâncirea pierderilor masive de bani europeni. Și pierdem toți românii, indiferent de opțiunea politică.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole