7.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 19, 2024

IPJ Teleorman – Buletin Informativ

Sănătate

În ultimele 72 de ore, polițiștii teleormăneni au fost în teren în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică, protejării patrimoniului și drepturilor și libertăților persoanelor, răspunzând nevoilor cetățenilor.

Astfel, în perioada 11 – 13 iunie a.c., polițiștii au intervenit la aproximativ 280 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 260 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112.

Totodată, în urma activităților preventive desfășurate, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat aproximativ 370 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 150.000 de lei, au reținut 39 de permise de conducere și au retras trei certificate de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice.

În ultimele 72 de ore, la nivelul județului au fost înregistrate patru accidente rutiere ușoare, în cauze fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Polițiștii teleormăneni atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii.

De asemenea, în ceea ce privește circulația pe drumurile teleormănene, polițiștii au constatat nu mai puțin de șapte infracțiuni, dintre care trei pentru conducere fără permis, iar două pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice (valoarea cea mai mare înregistrată ca urmare a testării cu aparatul alcooltest fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul unui bărbat care conducea un autoturism pe raza comunei Orbeasca).

Totodată, polițiștii din structurile de ordine publică au intervenit în cazul unei sesizări privind un conflict în familie, fiind constatată infracțiunea de violență în familie (Drăgănești-Vlașca).

De asemenea, la data de 12.06.2021, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Teleorman au desfășurat activități pe linie de mandate și persoane urmărite, fiind depistat un bărbat de 34 de ani, din orașul Videle, pe numele căruia Judecătoria Videle a emis mandat de executare a pedepsei închisorii pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, bărbatul fiind încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu.    

La data de 12 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Lunca au dispus reținerea a doi bărbați din comuna Saelele, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Din cercetări a rezultat că, în noaptea de 10/11.06.2021, ar fi pătruns într-o societate de pe raza localității de domiciliu și ar fi sustras bani și bunuri, valoarea prejudiciului depășind 3.000 de lei.       

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole