6.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, martie 19, 2024

PSD lucrează la moțiunea de cenzură! – Dănuț Cristescu

Sănătate

PSD, ca principal partid de Opoziție, cere socoteală pentru situația catastrofală în care a ajuns România și acționează pentru demiterea guvernului Cîțu. Într-un timp record, mai puțin de 6 luni, actualul guvern a făcut din România o țară eșuată! Cu sărăcie cronică, rezultat al creșterilor masive de prețuri simultan cu tăierea iresponsabilă a veniturilor oamenilor, cu o economie EȘUATĂ, cu un sistem de învățământ EȘUAT, cu un sistem medical EȘUAT, cu o Agricultură DECIMATĂ și cu o lipsă de perspectivă înfiorătoare.

Nu există niciun domeniu în care actualul guvern să fi făcut ceva bun! Nimic! N-a reușit să gestioneze pandemia! N-a sprijinit revenirea economiei! A îngropat țara-n datorii fără precedent, la costuri enorme – cele mai mari dobânzi din UE! Suma incompetențelor și iresponsabilității actualului cabinet a transformat într-o sinistră bătaie de joc marea oportunitate a PNRR, care în loc să deservească scopul nobil pentru care a fost gândit de Comisia Europeană – consolidarea și dezvoltarea economică națională- a ajuns să umfle cu miliarde de euro conturile clienților și consultanților sinecuriști ai actualei puteri. România se poate salva doar dacă acest guvern al eșecului pleacă! O parte din punctele moțiunii de cenzură:

• România trăiește de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice. Cu peste 34 miliarde euro a fost îndatorată România în ultimele 18 luni, la dobânzi de 10 ori mai mari decât media UE! De 21 de ori mai scump decât Bulgaria, de 3 ori mai scump decât Grecia – țară trecută prin faliment – si de 2 ori mai scump decât Polonia.

• Populația sărăcește rapid, prețurile sunt într-o continuă creștere, puterea de cumpărare scade accelerat. 120.000 de români au ajuns în sărăcie extremă în această guvernare, după ce guvernarea PSD redusese cu 1,9 milioane persoane numărul acestor români.Astăzi, fiecare român este mai dator cu 1.700 de euro (peste 8.000 de lei). Mai mult, Guvernul pregătește un nou împrumut de 15 miliarde euro prin PNRR. Fiecare român va mai datora în plus peste 2.500 de euro după ce Guvernul va lua și acest credit.

Peste 100.000 de români au plecat în 2020, izgoniți de guvernarea pe datorie și de teama de a li se confisca viitorul. Femeile se tem să mai nască copii într-o țară nesigură. În 2020, s-au născut cei mai puțini copii din 1930 încoace.

• Firmele românești au fost abandonate!Din cele 57 de măsuri pentru IMM-uri scrise în programul de guvernare, 55 au fost anulate!

Măsura 3 – capital de investiții a fost anulată cu totul! 28 de mii de antreprenori au fost afectați, s-au pierdut 10.000 de locuri de muncă și 300 de milioane de euro doar din taxe pe salarii, în următorii 5 ani. Programul de promovare a exporturilor și programul de internaționalizare a companiilor românești au fost anulateHoReCa încă așteaptă și astăzi ajutoarele. Voucherele de vacanță au fost anulate pentru 2021.

Radierile de societăți au fost, în primele 4 luni din acest an, cu 44% peste cele din aceeași perioadă din 2020

• Reforma pensiilor, prin eliminarea fizică a viitorilor pensionari!

Creșterea vârstei de pensionare până la 70 de ani, mascată drept opțiune, dă o lovitura de grație românilor! La cât de mult a scăzut speranța de viață în actuala guvernare pensia devine direct ajutor de înmormântare! Iar interzicerea cumulului pensiei cu salariul la stat lovește în domenii esențiale precum sănătatea și educația, unde criza de personal era rezolvată inclusiv prin angajarea unor profesioniști aflați la pensie.

Dănuț Cristescu

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole