16.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

miercuri, aprilie 24, 2024

Prognoza METEO pentru Teleorman. Instabilitatea atmosferică va fi în creştere după data de 1 iulie, dar mai ales în intervalul 1-4 iulie

Sănătate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul 28 iunie-11 iulie 2021.
Valorile termice diurne vor fi în creştere până la mijlocul primei săptămâni, când vremea va deveni caniculară, cu medii ale maximelor de 34…35 de grade. Apoi, până în data de 3 iulie, temperaturile maxime vor marca o scădere, iar media acestora va ajunge la 28 de grade. În cea de-a doua jumătate a intervalului, maximele termice nu vor avea variaţii importante, tendinţa va fi de creştere uşoară, iar media acestora se va situa în jurul a 30 de grade. Media valorilor nocturne va creşte spre 19…20 de grade până în data de 1 iulie. Apoi, până la începutul celei de-a doua săptămâni, minimele termice vor marca o scădere, spre medii în jurul a 17 grade, iar până la sfârşitul intervalului, variaţiile vor fi nesemnificative.
Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere după data de 1 iulie, dar mai ales în intervalul 1-4 iulie şi în special în cursul după-amiezilor şi al serilor se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole