11.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

EXCLUSIV – Moțiunea de cenzuă inițiată de PSD împotriva guvernului Cîțu este posibil să nu treacă

Sănătate

După cum se știe, astăzi, în plenul reunit al Parlamentului, se votează moțiunea de cenzură inițiată de PSD și intitulată „România eșuată. Recordul „fantastic” al guvernului Cîțu”. Această moțiune de cenzură, a fost inițiată de 156 de deputați și senatori ai Opoziției și va fi dezbătută începând cu ora 14.00 în Plenul Parlamentului.

Așa cum au declarat liderii partidelor din arcul guvernamental, parlamentarii PNL/USR-PLUS și UDMR vor veni în sală asigurând cvorumul dar nu vor vota nici pro, nici contra. Așa cum a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru a trece moțiunea de cenzură, PSD și AUR au nevoie de voturile unor parlamentari din Arcul guvernamental.

În acest moment, aritmetica spune că PSD are 157 de parlamentari, AUR – 44 de parlamentari plus 3 parlamentari neafiliați. Cu toate acestea, Opoziția nu poate asigura numărul de voturi necesare căderii guvernului Cîțu. Pe scurt, PSD și AUR mai au nevoie de 30 de voturi care să vină din Arcul guvernamental. Liderii PSD au mizat pe conflictul deschis între „aripa Orban” și „aripa Cîțu”, încercând să smulgă voturi din tabăra lui Ludovic Orban. Din informațiile pe care le avem, moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu nu va trece, întrucât Opoziția nu a reușit să convingă parlamentarii din Arcul guvernamental pentru a oferi cele 20 de voturi necesare trecerii moțiunii.

La momentul de față, aritmetica parlamentară se prezintă astfel – Parlamentarii Puterii (PNL – 134 parlamentari, USR-PLUS 80 parlamentari, UDMR – 29 parlamentari, Minorități Naționale – 18 parlamentari) total 261 parlamentari. Parlamentarii Opoziției (PSD – 157 de parlamentari, AUR – 44 de parlamentari, parlamentari neafiliati – 4 dintre care unul nu votează) total de voturi pentru trecerea moțiunii 204 parlamentari. Pentru ca moțiunea de cenzură inițiată de PSD să treacă, este nevoie de 234 de voturi, voturi pe care Opoziția nu a reușit să le obțină, cel puțin după informațiile noastre, de la Arcul guvernamental.

Că trece sau nu moțiunea de cenzură, acest episod reprezintă cel mai serios semnal de alarmă pentru partidele din Arcul guvernamental că situația este delicată și oricând o viitoare moțiune de cenzură are șanse reale de a „trânti” partidele de la Putere.

Actualizare ora 18.20

Motiunea de cenzura a PSD nu a trecut

Asa cum am anticipat, motiunea de cenzura initiata de PSD a picat la votul parlamentarior. Astfel, pentru caderea Guvernului Citu au votat toti parlamentarii PSD si AUR. Adica, un numar de 201 parlamentari. Insuficient pentru ca motiunea de cenzura sa treaca de votul Parlamentului.
Dupa cum se stie, parlamentarii din arcul guvernamental au fost prezenti in sala la citirea motiunii de cenzura, dar nu au participat la vot.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole