14.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

miercuri, aprilie 24, 2024

Comisia de la Venetia si CCR o repun pe Weber in functie. Orban si Barna cauta solutii sa „o dea jos din nou”

Sănătate

Dupa ce Comisia de la Venetia a cerut explicatii in cazul demiterii Avocatului Poporului, CCR s-a pronuntat si ea in cazul Avocatului si, in unanimitate de voturi s-a pronuntat ca Renate Weber a fost demisa „in mod neconstitutional”. Aceasta decizie ii obliga pe Orban si Barna sa o o repuna pe functie. Cu toate acestea, cei doi lideri, se spune, cauta „alte variante” sa o inlocuiasca pe Renate Weber.
O eventuala noua demitere a Avocatului Poporului, va crea de la sine, o noua si, posibila, mai categorica reactie a forurilor internationale. Acest fapt va duce de la sine sifonarea imaginii Romaniei, in raport cu organismele internationale de aparare a democratiei.
Revenind la repunerea in functie a Avocatului Poporului, aceasta decizie a CCR loveste puternic in politica de acaparare a tutoror parghiilor din stat dusa de actuala Alianta de guvernare, in special de PNL si USR-PLUS si un esec al celor doi lideri de partid, Orban si Barna.
Si asta, in preajma Congreselor celor doua partide care „bat la usa” si care pot aduce o schimbare de lider la cel mai inalt nivel in cele doua partide.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole