14.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 20, 2024

Prognoza METEO pentru Teleorman. După data de 14 iulie, vor fi posibile averse torenţiale şi cantităţi importante de apă

Sănătate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul 5-18 iulie 2021.
Conform mesajului, variaţiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative pe tot parcursul intervalului, vremea menţinându-se călduroasă, izolat caniculară la începutul celei de-a doua săptămâni (13-14 iulie) când media maximelor va urca spre 34 de grade. Până la sfârşitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendinţa de scădere spre o medie regională de 31 de grade. Temperaturile minime vor avea variaţii pe parcursul celor două săptămâni, cu cele mai ridicate medii, de 19 grade, la mijlocul primei săptămâni şi în jurul datei de 15 iulie şi cele mai scăzute, de 17 grade, în jurul datei de 10 iulie. Probabilitatea de apariţie a manifestărilor specifice instabilităţii atmosferice va fi mai ridicată în primele zile ale intervalului şi după data de 14 iulie, când vor fi posibile averse torenţiale şi cantităţi importante de apă.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole