19.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

duminică, septembrie 26, 2021

IPJ Teleorman – Siguranța rutieră

Sănătate

Polițiștii rutieri au acționat în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

În ultimele 24 de ore, polițiștii teleormăneni au întocmit două dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului (Turnu Măgurele,Crângu).

Astfel, la data de 13 iulie a.c., în jurul orei 04.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Turnu Măgurele au depistat un tânăr în vârstă de 19 ani, din municipiul Turnu Măgurele , în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, deși s-ar fi aflat sub influența substanțelor psihoactive, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării unei mostre biologice de sânge și a uneia de urină necesare pentru stabilirea consumului de substanțe psihoactive . Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Totodată, ieri, polițiștii din cadrul Secției nr.7 Poliție Rurală Crângu au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe în cazul unui bărbat în vârstă de 51 de ani, din comuna Crângu, depistat în timp ce conducea un autoturism pe DN52, în comuna Crângu, emanând halenă alcoolică. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

Ca urmare a acțiunilor preventive desfășurate la nivelul județului în ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au aplicat aproximativ 36 de sancțiuni contravenționale privind regimul circulației pe drumurile publice, fiind reținute două permise de conducere.

Polițiștii atrag atenția asupra necesității respectării prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice de către toți participanții la traficul rutier și adoptării unui comportament responsabil.

Vă reamintim că, potrivit codului rutier, conducătorii de vehicule trebuie să respecte regimul legal de viteză și să adapteze permanent viteza la condițiile de drum, astfel încât să efectueze orice manevră în condiții de siguranță.

Creșterea siguranței rutiere pe drumurile teleormănene reprezintă o prioritate a I.P.J. Teleorman, polițiștii acționând permanent în vederea prevenirii accidentelor de circulație.

Viața are prioritate! Drum bun!

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele Articole