14.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

luni, aprilie 22, 2024

Direcţia de Paşapoarte Teleorman informează: Programările în scopul depunerii cererilor de eliberare a paşapoartelor se fac doar online

Sănătate

În scopul creşterii gradului de acces al cetăţenilor la informaţiile de interes public referitoare la eliberarea paşapoartelor, Direcţia Generală de Paşapoarte aduce clarificări privind următoarele aspecte de interes:
Programările în scopul depunerii cererilor de eliberare a paşapoartelor simple electronice/simple temporare nu se solicită telefonic sau pe e-mail, ci se realizează exclusiv prin completarea de către persoanele interesate a formularului on-line de pe platforma www.epasapoarte.ro. În situaţia întâmpinării unor dificultăţi în realizarea unei programări on-line, există posibilitatea accesării tutorialului realizat în acest sens de Direcţia Generală de Paşapoarte, (www.pasapoarte.mai.gov.ro, la rubrica “Programare on-line”). Pentru evitarea supraaglomerării, recomandăm cetăţenilor să se programeze on-line pentru depunerea cererilor de paşapoarte la oricare serviciu public comunitar de paşapoarte şi să respecte ora programării. Prezentarea cetăţenilor la sediul serviciului public comunitar de paşapoarte mai devreme de ora programării nu determină preluarea cererilor în avans, întrucât trebuie respectat intervalul orar stabilit pentru fiecare programare în parte.
Statusul cererii de emitere a paşaportului simplu electronic poate fi verificat în timp real, accesând link-ul disponibil pe platforma www.epasapoarte.ro, secţiunea Status paşaport, pe site-ul oficial al Direcţiei Generale de Paşapoarte www.pasapoarte.mai.gov.ro, precum şi pe site-urile Instituţiilor Prefectului, având ca şi criterii de căutare numărul de cerere sau ultimele 9 caractere din CNP şi data depunerii cererii.
Subliniem faptul că paşaportul românesc nu se eliberează în regim de urgenţă. Paşaportul simplu temporar este singurul document care se eliberează, în termen de cel mult 3 zile lucrătoare de la data depunerii cererii, doar în anumite situaţii de excepţie, ce trebuie dovedite, după caz, cu documente din care rezultă motivele ce determină necesitatea şi urgenţa deplasării în străinătate.
Contravaloarea paşaportului simplu electronic este de 258 de lei pentru persoanele cu vârsta peste 12 ani sau 234 de lei pentru persoanele cu vârsta sub 12 ani. Contravaloarea paşaportului simplu temporar este de 96 de lei, indiferent de vârsta titularului. Plata contravalorii paşaportului se poate efectua la casieriile unităţilor CEC Bank, precum şi la staţiile de plată Selfpay ale CEC Bank sau on-line, prin platforma de plăţi virtuale Ghiseul.ro.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole