14.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

luni, martie 18, 2024

„Să nu uiți Darie, nimic să nu uiți!”

Sănătate

Marti, se spune ca la sediul Guvernului, corul de bocitoare-primari PNL din Teleorman, s-au plans pe umarul darnic al lui Citu ca reteaua de drumuri din Teleorman este de Evul mediu si i-au cerut premierului sprijin financiar pentru investitii. Lacrimogen, ce sa zic! Pentru necunoscatorii realitatii politice sau pentru cei de rea-credinta. Si Citu, darnic, ca nu de la el de pe mosia din Valcea le-a promis bani, daca il sustin la Congres. Evident, ca banii, daca ii da, ipotetic vorbind, sunt din buzunarele romanilor, ca trafic de influenta pentru un serviciu garantat: votarea lui Citu presedinte PNL.
Revenind la fondul problemei, nu ascund faptul ca declaratia-justificare a lui Citu cum ca ” primarii din Teleorman s-au plans de reteaua de drumuri existenta in judet” a iritat pe multi oameni cu scaun la cap. Asta, pentru ca frizeaza un populism gaunos, marca Florin Citu. Si ne intrebam: care primari s-au plans lui Citu de „esecul guvernarii PSD”?… Cumva tocmai primarii vopsiti in galben si „tranferati” de la PSD anul trecut? Acei primari care pe vremea conducerii Dragnea nu ii ieseau din cuvant lui Liviu Dragnea, si se jurau ca sunt social-democrati de cand au facut ochi? … Sau primarii liberali care pe timpul lui Dragnea au primit de la guvernarea PSD mai multe fonduri decat au primit edilii social-democrati?… Cat despre reteaua de drumuri judetene din Teleorman, posibil ca premierul Citu, in naivitatea lui politica, nu stie, sau dezinformeaza in mod cras atunci cand da in mod public Teleormanul ca exemplu negativ din pozitia de premier, ca aceste drumuri care strabat judetul Teleorman, sunt cele mai practicabile si operatiionale din tot sudul Romaniei. Ar trebui Citu sa mearga in Giurgiu unde pastoreste liberalul Beianu si sa constate starea drumurilor de acolo. Sa mearga in Prahova lui Dimitrescu si sa-si „sifoneze” masina, in Dambovita si chiar in Oltul lui Paul Stanescu de la PSD. Apoi sa compare drumurile lui Dragnea si Gadea cu ale celor la care am facut referire si, intr-un moment de sinceritate, fara conotatie politica sa dea verdictul.
Sa mai aducem in discutie faptul ca PNL a fost la guvernare, sustinut de PSD in guvernarea Tariceanu si nu au turnat un metru de asfalt pe drumurile Teleormanului, sau ca au guvernat cu PSD in USL si, de asemenea, nu au lasat nimic bun in urma lor in judet?…
Imi aduc aminte, odata cu constituirea USL, PDL-isti au declansat un adevarat linsaj mediatic impotriva lui Dragnea, PSD si teleormaneni. Lor, li s-au alaturat si cateva nume importantante din PNL, Alina Gorghiu fiind cea mai vocala fata de investitiile care urmau sa se realizeze in Teleorman. Singurul liberal care a luat transat apararea teleormanenilir, spre onoarea lui, a fost insusi presedintele PNL, Crin Antonescu. In rest, grosul liberalilor ii injurau pe teleormaneni si Teleormanul pe la colturi, dar se infruptau din binefacerile conferite de participarea la guvernare in cadrul USL.
Saptamana trecuta, liberalii s-au falit la Sala Sporturilor din Alexandria, unde si-au organizat Conferinta judeteana onorati de prezenta tocmai a celor care injurau teleormanenii si se impotriveau deschis investitiilor facute de guvernarea PSD in Teleorman., printre care si moderna Sala a Sporturilor.
Daca PSD nu facea Sala Sporturilor, unde isi mai desfasurau liberalii alegerile judetene?… Ca ei, atata timp cat au fost la guvernare, nu au lasat nimic bun in urma lor. Exemple: intarzierea constructiei stadionului din Alexandria, blocarea actelor pe traseu care au menirea aprobarii renovarii stadionului Rova Rosiori, constructia Salii Sporturilor de pe str. Republicii din Rosiorii de Vede, cladire care de bine cum a fost construita curge apa pluviala prin tavan, sala sporturilor de la scoala nr 3 din Rosiorii de Vede, lucrare sistata si devenita un adevarat pericol pentru elevi si profesori. Si exemplele pot continua.
Acum, in populismul lui nejustificat, Citu, ofera bani la rectificare primarilor care il vor sustine la Congres. Doar promite…

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole