13.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 25, 2024

PMP: Armata Română și-a câștigat respectul, pe câmpul de luptă

Sănătate

PMP aduce un omagiu Armatei Române care și-a făcut, pe deplin datoria, ca partener solid în Alianța Nord-Atlantică. Soldatul român și-a câștigat respectul și prețuirea oficialilor din NATO, datorită profesionalismului și dăruirii în misiunile militare din Afganistan.

Odată cu angajarea Armatei Române în cadrul coaliției NATO pentru democratizarea Afganistanului și pentru protejarea populației civile împotriva teroriștilor, militarii noștri s-au aflat în prima linie, în avanpostul luptelor cu talibanii. Soldații români, foarte bine pregătiți, au reușit să obțină gratitudinea din partea armatei multinaționale a NATO, dar și a localnicilor, care s-au simțit protejați și ajutați pentru desfășurarea unei vieți normale.

România a obținut statutul de țară NATO nu ca pe o favoare, ci ca o implicare directă, nemijlocită, a soldatului român, pe frontul apărării valorilor democratice în diferite zone ale lumii.

Astfel, Armata Română și-a adus” contribuția” la sacrificiul uman în cadrul eforturilor NATO în Afganistan. Respectul soldatului român a fost câștigat cu jertfă, pe câmpul de luptă.

Cu ocazia ceremoniei de retragere din Afganistan, să păstrăm un moment de reculegere, în memoria militarilor români, care au căzut la datorie.

CRISTIAN DIACONESCU      

Președinte Partidul Mișcarea Populară

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole