30.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

duminică, august 1, 2021

Un singur caz de infectare cu varianta Delta, în Teleorman. Pacientul s-a vindecat şi nu au existat complicaţii

Sănătate

Şeful CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că în perioada 11-17 iulie, săptămâna 28, au fost mai multe cazuri de COVID, cu 38,9% faţă de săptămâna precedentă, subliniind că există o uşoară tendinţă de creştere a numărului de infectări în perioada următoare. El a precizat că media cazurilor din săptămâna 28 în ţara noastră a fost de 56,6 cazuri, spre deosebire de săptămâna 27, în care a fost de 40,7 cazuri.
Gheorghiţă s-a referit şi la prevalenţa variantelor de îngrijorare în momentul de faţă, precizând că sunt confirmate “101 tulpini variante virale Delta, ceea ce reprezintă 6%” din totalul variantelor de îngrijorare diagnosticate în urma secvenţierilor, conform raportului săptămânal prezentat de Institutul Naţional de Sănătate Publică.
El a menţionat că dintre cazurile de infectări cu varianta Delta, 54% sunt constituite în 23 de focare, cu cinci mai multe faţă de săptămâna 27, din care sunt 17 focare familiale şi şase focare de colectivitate din Bucureşti şi din şapte judeţe: Argeş, Bacău, Braşov, Dolj, Ilfov, Iaşi, Teleorman.
Potrivit DSP Teleorman, un singur caz de infectare cu varianta Delta s-a înregistrat la nivelul judeţului. Din motive lesne de înţeles, instituţia nu a oferit date despre localitatea în care acesta îşi are domiciliul. Aceeaşi sursă a mai precizat că pacientul s-a vindecat de Coronavirus şi nu au existat complicaţii.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele Articole