12 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 25, 2024

Dezastrul fotbalului românesc: după Dudelange și 17 Nentori Tirana trebuia să vină și episodul Șahtior Karagandî

Sănătate


Fotbalul romanesc, care a ajuns in lumea a treia, trebuia sa mai aiba o a treia borna a dezamagirii totale pentru a ne convinge sau a-i convinge pe cei din conducerea cluburilor, dar, si FRF si LPF, ca am ajuns jos de tot la nivel competitional european.
Mai intai a existat 17 Nentori Tirana din Albania care a eliminat Dinamo Bucuresti in cupele europene. Aceasta borna a rusinii totale nu a fost suficienta pentru a trage un semnal serios de alarma diriguitorilor sportului rege, ca fotbalul romanesc este in cadere libera. Dupa episodul rusinos 17 Nentori Tirana a trebuit sa vina un al doilea episod de rusine maxima, suportat de campioana Romaniei, CFR Cluj, care a fost eliminata in preliminariile ligii campionilor de catre campioana Luxemburgului, Dudelange, echipa care i-a invins pe clujeni, atat acasa, cat si in deplasare
Rusinea suprema am suportat-o ieri, cand FCSB(Steaua) a fost eliminata de Șahtior Karagandî. Astfel, fotbalul romanesc e confirmat inca o data ca se afla pe ultimul palier al performantei fotbalistice internationale. Acest aspect se datoreaza nu numai federatiei si Ligii Profesioniste dar si patronilor acestor echipe de fotbal, in speta Gigi Becali, Cristi Borcea dar si lui Mihai Rotaru de la Craiova (o alta echipa eliminata aseara din competitiile europene de catre Laci din Albania) carora le-a placut mai mult decat statutul de finantatori cel de antrenor principal. Cat priveste FCSB, aceasta echipa nu mai sperie pe nimeni, a facut de rusine fotbalul romanesc, dar si trecutul plin de performante europene ale acestui club. De altfel, dupa eliminarea de aseara, rusinoasa, FCSB nu va mai fi cap de serie la anul in competitiile europene, deoarece si-a batut joc de coeficientul sau.
Avand la baza aceasta imagine a unui tablou rusinos al fotbalui romanesc, cand toate cele trei echipe inscrise in Conference League au fost eliminate din competitie, aseara, de adversari mai modesti, ne punem intrebarea fireasca: ce pretentie sa ma avem de la Nationala de fotbal a Romaniei pregatita de un „antrenor” cu douasprezece clase, fara BAC si care si-a luat licenta de antrenor profesionist la Chisinau. Mirel Radoi nu are cum sa pregateasca echipa reprezentativa, atata timp cat nu a pus mana pe carte si nu a trecut prin furcile caudine ale profesiei de antrenor.
La fel ca la FCSB, echipa refuzata constant de antrenorii cu nume, se pare ca si FRF a fost refuzata de antrenori consacrati precum Dan Petrescu, Olaroiu, Lucescu Jr., etc. Astfel s-a ajuns la solutia Mirel Radoi, un fel de Dinu Tudoran de la FCSB. Fotbalul romanesc a ajuns pe ultimul palier al performantei fotbalistice, mai jos de atat nu se poate ajunge cand constati ca esti scos din competitiile europene de echipe din Luxenburg, Albania si Kazahstan.
Fotbalul romanesc este repetent, este bolnav si se afla in disolutie. Nu mai exista salvare!

- Reclamă -

Articole pe același subiect

1 COMENTARIU

  1. F.C. Fcsb? Performanțe europene?! Mai mult ca sigur confundați această echipă impostoare cu Steaua București. Domnule Amuza, data viitoare vă rog frumos să nu mai asociați numele Steaua cu echipa F.C. Fcsb. Sunt 2 echipe total diferite. Există niște decizii judecătorești definitive care dovedesc fapul ca F.C. Fcsb nu a fost Steaua București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole