7.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

Cercetați pentru infracțiuni economice în Teleorman și București

Sănătate

Miercuri, 28 iulie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Teleorman au organizat și executat o acțiune pentru punerea în executare a patru mandate de percheziție domiciliară .

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Teleorman, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Teleorman și Serviciului de Intervenție și Acțiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle, au continuat cercetările într-un dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații, toate în formă continuată, fiind puse în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Teleorman și municipiului București.

Astfel, cu ocazia perchezițiilor au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă concludente și utile cauzei.

De asemenea, în urma perchezițiilor domiciliare, au fost puse în executare un număr de 4 mandate de aducere emise față de 4 persoane, un bărbat și trei femei.

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că acestea, invocând calitatea de artist-interpret, au depus la autoritățile competente înscrisuri falsificate în vederea obținerii de indemnizații alocate din bugetul de stat, în contextul pandemiei COVID-19.

Persoanele ar fi încercat să inducă în eroare reprezentanții autorităților competente de pe raza mai multor județe, printre care Teleorman și București, cu privire la existența unor relații contractuale de prestări servicii anterioare declarării pandemiei, creând un prejudiciu estimat la 20.000 de lei.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole