8.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

Grupul de inițiativă non-formal GoldenMinds implementează în perioada 01.03.2021-31.01.2022, Proiectul Magia ECO-urilor verzi, Nr. de referinta: 2020-3-RO01-ESC31-094974, desfășurat în cadrul Corpului European de Solidaritate în localitatea Roșiori de Vede

Sănătate

Acesta oferă tinerilor șansa de a face voluntariat sau de a se implica în proiecte în propria țară sau în străinătate pentru a ajuta comunități și oameni din toată Europa. Proiectul promovează valorile Corpului European de Solidaritate și anume, valorile solidarității, respectului față de demnitatea umană și drepturile omului și cred în promovarea unei societăți echitabile, bazate pe pluralism, nediscriminare, toleranță, justiție, solidaritate și egalitate.

Obiectivele proiectului:

1. Implicarea a peste 100 de voluntari din Teleorman în activități care vizează mediul și protejarea acestuia în 12 luni de proiect.

 2. Informarea, conștientizarea, responsabilizarea, educarea a peste 100 de persoane din Teleorman cu privire la mediu, protejarea acestuia, schimbările climatice, colectarea selectivă a deșeurilor și reciclarea materialelor refolosibile în 12 luni de proiect.

 3. Dezvoltarea personală, asigurarea incluziunii sociale, egalității de șanse, stimularea cetățeniei active a 100 de tineri, dintre care 40 cu oportunități reduse în 12 luni de proiect.

  Scopul proiectului este acela de a promova că valori solidaritatea prin voluntariat în vederea creșterii implicării tinerilor din Teleorman în activități care vizează mediul, schimbările climatice, colectarea selectivă a deșeurilor și reciclarea materialelor refolosibile.

În luna august, în perioada 05.08.2021 – 08.08.2021, a avut loc vizita de studiu la Școala Gimnazială Constantin Găveanu, Tulcea și Liceul Tehnologic ”Nicolae Cornățeanu”, Tulcea în cadrul  proiectului Magia ECOurilor verzi, Nr. de referinta: 2020-3-RO01-ESC31-094974 – program Corpul European de Solidaritate.

În cadrul acestei vizite au fost derulate activități care au vizat informarea și conștientizarea asupra problemelor de mediu, a importanței gestionării, colectării selective a deșeurilor, reciclării pe de o parte, iar pe de altă parte, importanța energiilor regenerabile – eoliene, solare, termale. S-au dezbătut și s-au purtat discuții în cadrul cafenelei publice cu elevii de la ambele instituții de învățământ pe teme de mediu. S-a realizat schimb de bune practici între tineri și elevii de la profilul protecția mediului, Liceul Tehnologic ”Nicolae Cornățeanu”, Tulcea.

În ziua a doua, a avut loc excursia documentară în Delta Dunării – Brațul Sfântu Gheorghe, Murighiol, canalul Litcov, canalul Rotundu, lacul Gorgova, Potcoava Mare, Brațul Sulina, pădurea Caraorman – Safari a avut ca scop dezvoltarea sentimentului de dragoste fata de natura al celor 5 tineri, realizarea se fotografii, video in vederea sensibilizării comunității si responsabilizării protejării mediului, documentării asupra florei, faunei, a obiceiurilor și tradițiilor pescărești din Delta Dunării.

În ziua a treia a vizitei de studiu, obiectivele propuse sunt:

1. Documentarea, informarea asupra faunei, florei, tradițiilor și obiceiurilor pescărești din Delta Dunării la Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării.

2. Informarea, documentarea  cu privire la producerea, utilizarea energiei solare și eoliene, la nivel industrial și casnic cu scopul dezvoltării competențelor verzi în domeniul energiilor regenerabile prin vizitarea parcului de eoliene.

3. Identificarea și ecologizarea unor zone din apropierea orașului Tulcea.

În ultima zi a avut loc activitatea în cadrul  proiectului Magia ECOurilor verzi, Nr. de referință: 2020-3-RO01-ESC31-094974 – program Corpul European de Solidaritate care a vizat dezvoltarea competențelor de comunicare, gândire analitică, responsabilitate, debate, problematizare, concluzii, discuții, reflecții, concluzii, diplome de participare.

Obiectivele propuse au fost atinse iar rezultatele tangibile și intangibile obținute.

Pentru înscrieri la activitățile proiectului, vă invităm să completați formularul:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeS02ym4zSp0_NlyjZUKaFotvuyUS2yV0ar3SUWIuqSEmEPoQ/viewform?usp=sf_link

Vă așteptăm cu drag!

Echipa GoldenMinds

E-mail:magiaecourilorverzi@gmail.com

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole