12.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, aprilie 30, 2024

ISU Teleorman – Bilanțul ultimelor 48 de ore – 68 de intervenții

Sănătate

În intervalul 23.08.2021, ora 08.00 – 25.08.2021, ora 08.00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 68 de evenimente, după cum urmează:

– 47 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

– 17 incendii, dintre care: unul izbucnit la un autoturism, pe raza municipiului Turnu Măgurele, la nivelul compartimentului motor, unul la un depozit de furaje din gospodăria unui cetățen din localitatea Prundu și 15 incendii de vegetație uscată, miriște și gunoi menajer, izbucnite pe raza localităților Bogdana, Plosca, Nicolae Bălcescu, Buzescu, Băneasa, Botoroaga, Plopii Slăvitești, Vitănești, Roșiorii de Vede, Izbiceni, Năvodari, Troianu, Salcia și Bragadiru, cu pericol de propagare la gospodăriile cetățenești și culturile agricole din vecinătate, precum și de producere a unor accidente rutiere din cauza fumului dens ce a redus semnificativ vizibilitatea pe drumurile naționale și județene din apropiere. Toate aceste incendii au fost localizate și lichidate de pompierii militari teleormăneni în limitele găsite, cu ajutorul autospecialelor de lucru cu apă și spumă din dotarea subunităților, fiind salvate importante bunuri materiale;

– 3 misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la un acident rutier și la două evenimente sportive;

– o misiune pirotehnică, în municipiul Alexandria, pe strada Magnoliei, pentru ridicarea unei grenade defensive, găsită de muncitorii care efectuau lucrări de reabilitare la aleea pietonală din acea zonă. Ajunsă la fața locului, echipa pirotehnică a I.S.U. Teleorman a constatat faptul că grenada defensivă avea încărcătura explozivă, însă dispozitivul de declanșare și focosul erau distruse, ceea ce însemna că elementul de muniție putea fi periculos în cazul unor șocuri mecanice.

Misiunea de identificare, cercetare, ridicare, transportare și depozitare în vederea distrugerii ulterioare a fost executată în condiții de siguranță, fără victime omenești ori pagube materiale.

Pirotehnicienii teleormăneni reamintesc cetăţenilor ca, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte ori depoziteze în locuinţe, la locul de muncă sau în depozite de fier vechi, să anunţe pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 Inspectoratul pentru Situații de Urgență sau Poliţia pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat 5 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la instituțiile publice și operatorii economici din cadrul localității Mavrodin, aplicând pentru neregulile constatate un număr de 33 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 5000 de lei. Pe timpul acestor misiuni, a fost efectuate două activități de instruire a cetățenilor cu privire la modul de asigurare a primei intervenții în cazul izbucnirii unui incendiu.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman va continua în perioada următoare activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Mr. Dragomir Adrian Gelu

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole