10.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, aprilie 23, 2024

Facturile explodează! – Adrian Gâdea, presedinte PSD Teleorman

Sănătate

PSD consideră că atitudinea pasivă a guvernului Cîțu echivalează cu o crimă. Guvernul Cîțu e un dezastru pentru români. A adus haos, austeritate și acum se petrece un adevărat dezmăț pe piața energiei. România este efectiv neguvernată! Acțiunile operatorilor de pe piața energiei electrice și a gazelor anunță scumpiri peste scumpiri. Țara noastră nu are o piață reală concurențială în domeniul energiei și nu era pregătită pentru liberalizare. Este inadmisibil ca guvernanții să privească pasiv la scumpirile făcute de operatori din burtă, fără o justificare economică reală, cum este de exemplu cea anunțată de Engie, cel mai mare furnizor de gaze pentru populație din România, care a început să trimită notificări de creștere a prețurilor la gaze unora dintre clienți care au deja contracte în derulare. Factura lor ar urma să crească cu 38%, de la 1 noiembrie, după ce se majorase deja cu peste 20% de la începutul acestui an. În condițiile în care și prețul energiei electrice și cel al gazelor s-a dublat în mai puțin de un an , iar prețul lemnului se va tripla până la finalul anului, pe români îi așteptă o iarnă de coșmar căreia doar cei cu venituri peste medie îi vor putea, cu greu, face față.

Jungla din piața energiei afectează grav nu doar consumatorii casnici ci și firmele din România, întreaga economie. Dacă prețul megawattului vândut în România este mai mare 10 ori mai mare decât cel din Franța, de exemplu, produsele niciunei firme de la noi nu vor putea să facă față concurenței de pe piața europeană pentru că pur și simplu vor fi prea scumpe.

E nevoie de intervenție rapidă, până nu e prea târziu! Altfel economia va fi devastată. Firmele își vor închide rând pe rând porțile pentru că produsele lor nu se vor mai vinde, fiind prea scumpe, statul va pierde taxe, impozite și va fi nevoit să plătească indemnizații de șomaj. Intrăm într-un cerc vicios al nenorocirii și al sărăcirii, iar asta trebuie evitat cu orice preț.

PSD trage din nou un semnal de alarmă! Liberalismul deșănțat, sălbatic, promovat de actualul guvern, înseamnă bogăție pentru foarte puțini și foame și mizerie pentru restul populației.

Adrian Gâdea, presedinte PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole