8.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 20, 2024

Dragi copii și părinți, distinși colegi profesori – Florin Piper

Sănătate

Este în natura umană ca fiecărui început să-i asociem o aspirație către mai bine și de aceea vă adresez și eu azi, în prima zi a noului an școlar, un mesaj de speranță și de prețuire.

Anul școlar care s-a încheiat a fost unul dificil, pe fondul unei pandemii care ne-a determinat să ne reconfigurăm programul zilnic, ne-a provocat să găsim din mers resurse și soluții pentru realități care se schimbau de la o zi la alta: scenarii de învățare condiționate de rata de infectare, o infrastructură încă nepregătită pentru învățământul on line în România, școli încă lipsite de minime condiții de asigurare a unei educații în siguranță etc.

Este firesc să ne agățăm speranțele de acest nou an școlar, pe care ni-l dorim cu toții – elevi, părinți, profesori – unul mai sigur și mai eficient decât precedentul, dar, oricât de entuziaști am fi, nu putem să nu rămânem ancorați într-o realitate care se proiectează într-un spectru îngrijorător: pandemia nu a trecut, multe dintre școli rămân în continuare nepregătite pentru a primi în siguranță pe elevi, diferențele dintre aceștia se adâncesc de la o zi la alta.
De aceea, prima zi de școală aduce cu sine urarea de „Succes și multă sănătate în noul an școlar”, pe care o completez cu dorința ca acesta să fie unul cu mai puține provocări, cu mai multe rezoluții înțelepte din partea decidenților momentului, cu multă precauție din partea fiecăruia dintre noi în ceea ce privește confruntarea cu această realitate persistentă a virusului SARS-CoV-2.

Dragi copii, fiți ambițioși, determinați și mereu deschiși către ceea ce e nou și provocator, dar nu uitați să vă bucurați de cea mai frumoasă vârstă!

Stimați părinți, să aveți în continuare puterea de a aduce echilibru în viața copiilor voștri și de a rămâne cel mai important partener educațional, dar și acea voce fermă, în apărarea drepturilor acestora.

Distinși colegi, dacă ne-am ales una dintre cele mai nobile meserii, este de datoria noastră să demonstrăm profesionalism și noblețe și rămânem demni în fața numeroaselor provocări, care în ultima perioadă au devenit chiar nedreptăți, să continuăm să ne respectăm contractul cu elevii noștri, care sunt cea mai importantă resursă a acestei țări – însuși viitorul României.

Florin Piper, deputat PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole