15.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 19, 2024

Măsurile CORECTE pentru rezolvarea crizei propuse de PSD sunt URGENTE – Adrian Gâdea

Sănătate

Compensarea facturilor SIMULTAN cu plafonarea prețurilor.

Creșterea capacității interne de producție de energie. Redeschiderea centralei de la Mintia și sprijinirea celorlalte centrale să funcționeze la întreaga capacitate, astfel încât să nu mai importăm energie scumpă.

Adoptarea unei Hotărâri de Guvern prin care să se dea posibilitatea consiliilor de administrație de la Hidroelectrica și Nuclearelectrica să limiteze marja de profit a acestor două companii de stat, astfel încât prețul final la energia produsă de ele să scadă și să forțeze astfel și scăderea celorlalte prețuri la energie de pe piață.

Accelerarea absorbției fondurilor europene din Fondul de Modernizare, unde România are 10 miliarde de euro pe care le poate investi în sectorul energetic pentru creșterea capacităților interne de producție. Domnul Popescu a ratat primul termen la care putea trimite proiecte. Am pierdut 4 luni degeaba. Abia săptămâna asta s-au trimis la Bruxelles proiecte care reprezintă doar 7% din banii europeni pe care îi avem la dispoziție.

România trebuie să urmeze exemplul Spaniei, Italiei și al celorlalte țări care se pregătesc să plafoneze prețurile dar și politicile Angliei și Germaniei care se reorientează spre creșterea capacităților de producție, inclusiv prin generarea de energie elecrică prin utilizarea de cărbunelui.

Adrian Gâdea, Președinte PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole