6.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, martie 19, 2024

Lansare de carte – ,,UN DESTIN CU EPOLEȚI”

Sănătate

,, … Dragostea față de carte…ce rol sau ce succes mai are cartea, acum, pe timpul acesta al internetului…., oare mai citește lumea carte?
Dacă Eminescu sau Creangă se nășteau în timpul ăsta, mai erau ei oare ce au fost? …
Această întrebare a unui prieten m-a pus pe gânduri și a fost imboldul care m-a determinat să scriu această carte…”

Ieri, la Alexandria am participat cu bucurie și onoare la un eveniment cultural special, prilejuit de lansarea cărții – ,,UN DESTIN CU EPOLEȚI” de către prietenul și camaradul meu drag, Col.(r.) Nelu URZICEANU – o carte ,,măsură a dreptului de dezvoltare proprie, dar și a virtuților autorului, de a-și fi croit și împlinit un ideal real, într-un timp de trecere, căruia i s-a dăruit cu toată statornicia trăirii”
La acest eveniment au dat curs invitației, toți cei care și-au dorit să-i fie alături, adică prietenii și oamenii apropiați și dragi ai camaradului nostru, polițist rezervist, aceia care, de-alungul vieții și carierei sale au contribuit, într-un fel sau altul, mai mult sau mai puțin, la educația și formarea sa profesională sau cu care a colaborat – dascăli, colegi, șefi, prieteni, camarazi rezerviști (din toate structurile și componentele sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională), și nu în ultimul rând, familia.
După urarea de bun venit, am fost invitat – în calitate de prieten vechi, camarad rezervist și de purtător de cuvânt al celor două asociații ale rezerviștilor militari teleormăneni uniți (din MAI și MApN) – de a deschide acțiunea printr-o scurtă alocuțiune privind viața și cariera Omului și Polițistului Nelu Urziceanu.
Au urmat în continuare, luări de cuvânt ale invitaților speciali, care deasemenea l-au cunoscut foarte bine, sau care i-au influențat cariera, într-un fel sau altul, ori care l-au sprijinit pentru realizarea acestei cărți:

  • Prof. Lucica PÂRVAN, cea care i-a fost profesor de chimie în liceu;
  • Prof.dr. Nicoleta MILEA, care a prefațat cartea;
  • Florin BURTAN, poet, prozator, jurnalist, redactor șef al Revistei ,,Caligraf”, membru al Uniunii Scriitorilor din România;
  • Ing. Laurențiu LUNGU, cel ce i-a fost Șef de Atelier, pe perioada uceniciei la Întreprinderea Rulmentul din Alexandria. În încheiere, înainte de a mulțumi pentru participare, vădit emoționat, cu bucurie și nostalgie în glas, camaradul nostru NELU URZICEANU, s-a adresat celor care azi, i-am adus și prilejuit un mare moment de fericire din viața sa:
    ,,Nu ne aducem aminte zile, ne aducem aminte momente și azi este unul dintre ele. E unul special pentru mine, deoarece o carte este ca un copil, iar voi sunteți cititorii mei fideli. Amintirile sunt cele mai duioase rânduri pe care fiecare dintre noi le lăsăm în cartea vieții, iar o bună parte din ele eu le-am așezat, pentru voi, în volumul „UN DESTIN CU EPOLEȚI”, pe care am avut plăcerea și onorea de al lansa astăzi în prezența unor oameni dragi alături de care am relaționat în diferite momente din viața mea.
    Cine dorește să descifreze misterioasa taină a trecerii omului prin viață, o poate face parcurgând filele acestei cărți într-o călătorie ce debordează de sinceritate, în care sunteți invitat (ă) să o faceți alături de personajul principal în acțiuni caline de unde izvorăște iubirea pentru locurile străbune, față de oameni și faptele lor, față de o profesie nobilă ori acțiuni și misiuni specifice celui mai greu și controversat minister care este Ministerului de Interne, retrăite prin amintirile mele.
    Cum capcana destinului șlefuiește gândurile, trăirile, ce se întâmplă pe acest drum fără întoarcere, cum influențează viața, unde se termină firul destinului și de unde începe propia decizie, ce face diferența, care sunt consecințele, rămâne să descoperiți fiecare și vă las curiozitatea intactă. Ca să se întâmple acest fapt e necesară o singură condiție „sine-gua-non”: cartea să fie citită cu inima !
    Vă invit cu drag la bună citire și critici puține!

La final, autorul a mulțumit tuturor celor care au dat curs invitației sale, și nu în ultimul rând, bunului său amic, patronul localului unde s-a desfășurat evenimentul, omului de afaceri Gabi Florea, un mare patriot (cel care a reușit performanța, ca prin contribuție personală, să ridice, în anul 2018, în centrul municipiului Alexandria, în memoria eroilor care s-au luptat și jertfit în Primul Război Mondial, precum și donarea către Muzeul Județean Teleorman din Alexandria, a trei busturi din bronz ale unora dintre cele mai reprezentative personalități teleormănene – Zaharia Stancu, Marin Preda și Constantin Noica).
Toți cei prezenți am apreciat calitatea și reușita acestei acțiuni.
Felicitări, tuturor protagoniștilor!
Purtător de cuvânt,
Col.(r.) Orodel Emilian
17 Septembrie 2021

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole