6.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, martie 19, 2024

Proiectul politic al lui Dragnea, între succes și un fiasco deplin

Sănătate

Contestat sau apreciat, Liviu Dragnea este o „marfa” TV care atrage. Iesirea pentru prima oara a fostului lider PSD in fata reflectoarelor, dupa perioada de incarcerare, a creat interes, rumoare, bucurie si furie. In functie de tabara in care te afli pozitionat. Dar nu a creat, nici pe departe, dezinteres. Dragnea stie multe, si a iesit la „bataie”. Chit ca de-asupra capului sau sta „sabia ascutita” a dosarelor care vin din urma. Asa cum era de asteptat, tintele lui au fost Iohannis, Coldea si noua conducere a PSD. Poate cineva ar fi crezut ca la prima iesire publica, Dragnea va face zob PSD-ul. Nimic mai fals. Dragnea nu a cazut in acest pacat si nu a atacat frontal, ci doar tangential partidul. Nu avea cum sa cada in aceasta cursa. Este un foarte bun strateg si comunicator. A trimis doar sageti cu dedicatie spre tinte precise. Dar nu a bagat partidul in malaxorul acuzelor, razbunarilor etc. Si a procedat bine. Ca ne convine sau nu, s-a limitat in a acuza statul paralel, anumiti lideri din servicii si a pus un accent aparte in raspunsurile date pe componenta nationala. Contestatarii de serviciu au sarit pe el si s-au grabit sa compare partidul inscris la judecatorie de Codrin Stefanescu si „nasit” de Dragnea, drept unul de sorginte legionara sau, si mai grav, nazista. Nimic mai fals si o caracterizare nu dura, ci complet neadevarata. Dar scopul scuza mijloacele vuvuzelelor actualui regim iohannist care a esuat total si mai cu seama pe componenta nationala si si a integritatii teritoriale, economice si sociale.
Oamenii cu scaun la cap, isi pun o cu totul alta intrebare: ce sorti de izbanda va avea proiectul APP? Premise pentru o reusita electorala in jurul a 10-15 procente exista. Tara este zob, actuala coalitie de guvernamant s-a indepartat total de componenta sociala, societatea este tot mai saraca si neprotejata in fata marilor corporatii internationale. Explozia preturilor la utilitati este la un pas si va crea o si mai mare nemultumire in randul romanilor, economia romaneasca sufera si nu este ajutata si stimulata. Oamenii isi vor pierde locurile de munca, atat din cauza pandemiei, cat si datorita lipsei totale de interes a guvernantilor de a proteja populatia vulnerabila. In fine, pe aceste realitati indubitabile vine acest proiect politic care pentru unii dintre conationalii nostri este vazut ca unul atractiv si salvator. Scepticii, vor spune ca proiectul APP va esua inca din start, dand exemple fostii lideri PSD care si-au facut partide si au esuat lamentabil. Melescanu a parasit PDSR si a esuat cu APR, Geoana si Ponta si-au facut partide, de asemenea, din pozitia de fosti presedinti ai PSD. Au esuat cu proiecte cu tot. Dar, pentru ca exista un dar, Dragnea nu este Geoana si, nicidecum, Ponta. Dragnea este un bun organizator si strateg. Este drept, multi psd-isti il urasc pentru stilul dictatorial si totalitar impus in partid cat timp a fost presedintele PSD. Dar nimeni nu ii contesta calitatile de strateg. Si a mai adus in discutia tv un aspect extrem de important: l-a gratulat pe Adrian Nastase, despre care a spus ca este omul politic numarul 1 al Romaniei post-decembriste. Asta se poate traduce si prin aceea ca Dragnea pregateste terenul sa il atraga in acest proiect politic si pe Nastase, acest fapt dand o si mai mare greutate proiectului sau, atat in fata electoratului, dar si al oamenilor politici decidemti de pe partea stanga sau a personalitatilor din afara vietii politice. O miscare intelugenta, menita sa aduca credibilitate si voturi. Intrebarea care se pune, este: cu cine pleaca la drum partidul? Doar cu Codrin Stefanescu si personaje ca Nicolicea, Serban Mihailescu sau Radulescu-„Mitraliera”, este clar ca va esua. Daca, in schimb, reuseste sa atraga de partea sa nume precum Eugen Teidorovici sau Petre Daea, atunci lucrurile se schimba si va „rupe” atat din stanga, dar si de pe dreapta esicherului politic.
Este interesant de urmarit evolutia acestei noi formatiuni politice care doctrinar nu se pozitioneaza nici pe locul ocupat de AUR, dar nici pe cel al PSD. Si cu toate acestea, APP-ul poate „transfera” lideri din ambele tabere. Sau poate esua lamentabil. In functie de cum isi joaca cartea.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole