12.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, octombrie 28, 2021

PSD va iniția o propunere legislativă prin care Guvernul să fie obligat să asigure testarea periodică GRATUITĂ pentru COVID-19 a elevilor – Adrian Gâdea

Sănătate

PSD va iniția o propunere legislativă prin care Guvernul să fie obligat să asigure testarea periodică GRATUITĂ pentru COVID-19 a elevilor, astfel încât unitățile școlare să poată continua desfășurarea cursurilor cu prezență fizică, în condiții de siguranță.

În condițiile în care varianta Delta a virusului este mult mai contagioasă, inclusiv în rândul copiilor și adolescenților și ținând cont că elevii sub 12 ani nu au opțiunea vaccinării anti-COVID-19, testarea periodică a elevilor reprezintă o măsură absolut necesară pentru combaterea transmiterii virusului în unitățile de învățământ.

Inițiativa PSD va asigura câte două teste antigen pe săptămână, pentru fiecare elev din România.

Efectuarea testelor rapide se va putea face la: cabinetele școlare, acolo unde acestea există și funcționează, sau/și la medicul de familie, precum și la alți furnizori de servicii medicale care au contract cu casele de asigurări de sănătate.

Fondurile necesare pentru achiziția testelor și pentru administrarea acestora va fi asigurată din Fondul de rezervă al guvernului.

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele Articole