12.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

„Papușarul” și „papușarii”…

Sănătate

Nu cei din volumul regretatului Constantin Teasca ci, mai degraba, dintre copertile „Ciocoilor noi cu bodyguard” al lui Dinu Sararu. Cam asa se traduce imaginea clasei politice romanesti post-decembriste, iar ceea ce se intampla in ultima vreme in sanul si atitudinea liderilor PNL spune totul in acest sens. Congresul PNL care se desfasoara in acest moment, a fost inca odata motivul de a scoate in fata caractere si metehne vechi la ciocoi noi din politica romaneasca.
Ieri citeam o declaratie a unui lider liberal nemultumit de PNL-ul de azi, Dan Motreanu, care acuza lipsa de moralitate si indepartare de la valori morale si politice ale colegilor sai. Si mai acuza Motreanu promovarea in PNL a unor lideri pe principii indoielnice, nu pe meritocratie. In fine, se facea referire la procentele cu cifra 4 in fata luate de liberali in judetele din sudul tarii la alegerile locale. Dar nu pune degetul pe rana, Motreanu. Nu avea cum, ca se autodenunta. In sensul ca liderii PNL de la Centru si din teritoriu, in frunte cu Motreanu si alti ca ei, au facut inainte de alegeri „marcaj” la primarii PSD, le-au promis fonduri daca tradau sau, si mai grav, i-a amenintat si satajat pe unii alesi locali social-democrati, numai pentru a trece in „buza” de alegeri locale in barca PNL cu voturi la purtator fara numar, din comunitatile locale pe care le păstorau. Cam asa s-a intamplat in judetele din sudul tarii, asa au luat procentul urias la Giurgiu, acolo unde au inregimentat la bucata peste 50 de primari PSD, lasandu-l pe Marian Mina in offside. Si asta s-a facut si cu acordul tacit a lui Badalau, care viza postul la Curtea de Conturi si, care, a preferat sa nu ii supere pe liberali pentru a-si atinge scopul. Pe acest scenariu au luat liberalii procentul la Giurgiu pe care nu il visa nici Bratianu. Ca dupa numai cateva luni, primarii PSD care au tradat pentru PNL s-au trezit ca au luat teapa, asta este o alta poveste. Rezultatele alegerilor au ramas si s-au contabilizat
Asa s-a incercat si in Teleorman unde, din fericire, doar cativa bezmetici de alesi locali au pus „botul” la vrajeala liberala. In rest, liberalii au primit „pas” din partea primarilor PSD, cu toate ca garda PNL de presiune a incercat si insistat enervant de mult sa le smulga „transferul”.
Revenind la Motreanu, acesta este si el un „papusar” si galeria „papusarilor” care au tras sfori la Centru unde voia postul de sef al SGG, dar si in teritoriu, la Giurgiu, unde impreuna cu alti papusari, de teapa lui Toma Petcu, a „crosetat” la aducerea primarilor PSD in PNL pe promisiuni desarte, dar si bunastari iluzorii.
Asa ca, vorba aceea, un „papusar” acuza „papusarii” de promovare a lipsei de valoare in partidul lui Bratianu. Un partid care nu s-a reformat deloc ci, mai de graba, a transferat ce este mai abject din tumultoasa viata politica mioritica de la Revolutie si pana in prezent.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole