14.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, martie 28, 2024

Acțiune pentru siguranță rutieră desfășurată de Serviciul Rutier Teleorman

Sănătate

La sfârșitul acestei săptămâni, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au desfășurat acțiuni pe raza județului Teleorman, , pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea cauzelor generatoare de accidente.

Astfel, în urma acțiunii desfășurate de către polițiști, au fost constatate 14  infracțiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice la regimul rutier , aplicate 101 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 52.442 de lei, reținute 18 permise de conducere și retras 1 certificate de înmatriculare.

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru viteză, respectiv 64 sancțiuni și 16 pentru lipsa centură de siguranță.

Printre neregulile constate, amintim :

      In ziua de 02.10.2021, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au fost sesizaţi prin apel la SNUAU 112, cu privire  la faptul că pe DN 6, pe raza localităţii Drăgăneşti Vlaşca, la km 61+250 m a avut loc un accident rutier.

      La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul I.P.J. Teleorman, care, din cercetările efectuate, a stabilit următoarele:

      În timp ce un barbat în vârstă de 26 ani, domiciliat în com. Scrioaştea, judeţ Teleorman, conducea autoturism pe DN6, în interiorul localităţii Drăgăneşti Vlaşca, la km 61+250 m a lovit o femeie în vârstă de 45 ani, din localitatea Drăgăneşti Vlaşca, judeţ Teleorman, care, în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea drumului public pe trecerea pentru pietoni semnalizată corespunzător cu indicator rutier şi marcaj.

       În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a femeii, care a fost transportată la spital, în vederea primirii de îngrijiri medicale.

       Atât conducătorul auto cât şi pietonul au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri.

  În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „vătămarea corporală din culpă”, faptă prev. de art. 196 alin. 2 şi 3 Cod Penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă soluţie prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria.

O altă infracțiune constatată este cea din ziua de 03.10.2021, când un bărbat în vârstă de 30 ani, din com. Suhaia, jud. Teleorman conducea un autoturism pe D.E. 70 la km 76+ 570 m, pe raza com. Vitanesti, judetul Teleorman , din directia Alexandria catre Bucuresti și a intrat in coliziune cu un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 19 ani, din Ors.Chitila, jud.Ilfov.

      In urma impactului a rezultat rănirea ușoară a două femei aflate în autoturismul condus de tânărul în vârstă de 19 ani, acestea fiind transportate la spital , în  vederea acordării de îngrijiri medicale. Ambii conducători au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul find  0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

       În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „vătămarea corporală din culpă”, faptă prev. de art. 196 alin. 2 şi 3 Cod Penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă soluţie prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria.

Acțiunile pe linie rutieră continuă și în zilele următoare, polițiștii fiind prezenți la datorie pentru a se asigura că prevederile legale la regimul rutier sunt respectate!

Creșterea siguranței rutiere pe drumurile teleormănene reprezintă o prioritate a I.P.J. Teleorman, polițiștii acționând permanent în vederea prevenirii accidentelor de circulație!

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole