9.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 20, 2024

Guvernul „Superman” Cîțu a plecat de la Palatul Victoria. Instabilitate politică sau responsabilitate de guvernare?

Sănătate

Astazi, printr-un numar zdrobitor de voturi Guvernul Citu a fost trimis acasa de la Palatul Victoria. Vorba lui Ion Cristoiu, „nu este o stire faptul ca a cazut Guvernul Citu, ar fi fost o stire daca guvernul nu cadea”. Intrebarea fundamentala care se pune este : Romania va intra intr-o perioada de instabilitate politica sau se va gasi intelegere si ratiune atat la Presedinte, cat si la partidele parlamentare, sa vina cu un nume de premier credibil care sa puna stop acestei crize politice si Romania sa fie in sfarsit guvernata?

Dupa cum stau lucrurile pe esicherul politic parlamentar, un guvern credibil si solid in jurul PNL nu se mai poate constitui. Pentru ca liberalii sa ramana pionul intai la guvernare, trebuie sa readuca in alianta USR-ul, un USR care si-a trantit propriul guvern si despre care Citu a spus ca nu si-l mai doreste langa el. Mai mult, liberalii au ramas in fata motiunii precum fazanii in luminile masinii, debusolati, fara replica, confuzi. In afara de acest aspect mai exista si frictiunile dintre tabara Citu si tabara Orban, iar partidul este facut tandari. Singura varianta posibila, dar acceptata si de presedinte, este constituirea unei majoritati parlamentare in jurul nominalizarii unui premier din partea PSD.

Problema care se pune este daca si PSD isi doreste cu adevarat sa preia guvernarea. In caz contrar, sanse pentru a avea o guvernare credibila sunt aproape de zero.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole