6.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, martie 19, 2024

Catalog electronic, în trei şcoli din Teleorman. Părinţii pot afla notele şi absenţele printr-un simplu click

Sănătate

Ministerul Educaţiei a anunţat lista şcolilor în care se va folosi Catalogul Electronic pentru anul şcolar 2021-2022. În total sunt 248 de unitati-pilot de învăţământ care vor implementa, în acest an şcolar, catalogul electronic, în conformitate cu prevederile Ordinului de ministru nr. 5.157/31.08.2021. În judeţul Teleorman, în trei unităţi de învăţământ notele elevilor vor fi încărcate pe o platform online. Este vorba despre Şcoala gimnaziala din Drăgăneşti Vlasca, Şcoala gimnaziala „Zaharia Stancu” Roşiorii de Vede şi Liceul Teoretic Piatra
Aceste unităţi de învăţământ sunt exceptate de la utilizarea catalogului în format fizic şi vor face obiectul unui proces de monitorizare derulat de Direcţia Generală România Educată din Ministerul Educaţiei. Catalogul electronic va fi accesibil părinţilor online, astfel ca aceştia vor fi la curent în permanentă cu situaţia şcolară a copiiilor.

Performanţele şcolare ale elevilor, incluzând absentele şi notele vor fi încărcate pe o platformă online, la care vor acces nu doar profesorii, care vor completă datele, ci şi părinţii. Cadrele didactice primesc o parolă pentru a intra în sistemul electronic şi pot face modificări doar la materiile la care predau. Acestea nu vor avea acces la rezultatele copiiilor la celelalte discipline, măsură care îi poate avantaja pe unii elevi, care se plâng de subiectivism la notare.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole