12.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

duminică, aprilie 28, 2024

ISU Teleorman – 159 de misiuni ale pompierilor militari teleormăneni, în ultimele 72 de ore

Sănătate

În ultimele 72 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 159 de evenimente, după cum urmează:

87 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

– 3 incendii, izbucnite la locuințele unor cetățeni din localitățile Gratia, Bujoru și Rădoiești. Pagube semnificative și rănirea unei persoane au fost înregistrate la incendiul de locuință din localitatea Rădoiești, la care au intervenit pompierii militari roșioreni cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Proprietara, în vârstă de 83 de ani, în încercarea de a stinge focul, a suferit arsuri la nivelul mebrului superior drept, motiv pentru care a fost preluată de către paramedicii SMURD, a primit primul ajutor și a fost transportată la Spitalul Județean din Alexandria pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, după aproximativ o oră și jumătate, focul distrugând o bucătărie, mai multe aparate electrocasnice și acoperișul locuinței pe cca. 100 mp. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 20000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 30000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul a avut loc din vina aparatului de gătit defect, ce prezenta scăpări de gaze.

– 5 accidente rutiere, produse pe raza localităților Drăgănești Vlașca, Nanov, Scurtu Mare, Zimnicea și Văcărești, în urma cărora au rezultat șase victime. La toate aceste evenimente, pompierii militari au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat persoanelor rănite și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. Cazurile au rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări;

– 64 alte misiuni, dintre care: 17 misiuni de transport persoane suspecte/confirmate Covid 19 la spital, 10 misiuni în sprijinul echipajelor SAJ Teleorman pentru recoltarea de probe biologice în vederea depistării virusului SARS CoV- 2, o intervenție pentru deblocarea unor persoane rămase într-un lift în municipiul Alexandria și 36 de misiuni de recunoaștere/verificare a secțiilor de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Teleorman, cu scopul de a urmări respectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, cum ar fi: dotarea cu stingătoare, funcționarea hidranților interiori, verificarea stării de practibilitate a căilor de acces/evacuare și de intervenție, verificarea modalităților de încălzire a spațiilor destinate secțiilor ATI în vederea eliminării surselor de izbucnire a incendiilor, pregătirea personalului din secțiile de ATI privind asigurarea primei intervenții, precum și a modului de evacuare a pacienților, aerisirea periodică a spațiilor în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen.

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat două controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la două unități de cult aflate pe raza localității Siliștea Gumești. Pe timpul acestor misiuni, au fost efectuate două activități de instruire a personalului cu privire la modul de asigurare a primei intervenții în cazul izbucnirii unui incendiu, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale.

Pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2, pompierii au participat alături de celelalte instituții cu atribuții de control din cadrul M.A.I. la 11 verificări în cadrul instituțiilor publice și unităților economice cu aflux de persoane din localitățile Videle, Blejești, Gratia, Purani și Moșteni, aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală 2 sancțiuni contravenționale.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman va continua în perioada următoare activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Mr. Dragomir Adrian Gelu

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole