10.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

duminică, aprilie 28, 2024

Florin Piper, deputat PSD Teleorman: „3000 de foste școli și grădinițe care zac dezafectate datorită scăderii demografice, vor putea fi revitalizate de autoritățile locale”

Sănătate

Proiectul de lege, printre inițiatorii căruia m-am numărat, referitor la modificarea legii educației privind schimbarea destinației bazei materiale a unităților de învățământ preuniversitar a fost adoptat și de Senat și urmează să fie promulgat.
Schimbarea destinației va putea fi făcută de acum de către autoritățile administrației locale fără avizul Ministerului Educației, aviz care se obținea în baza unei proceduri complicate și neclare, timp în care clădirile se deteriorau, iar autoritățile locale nu puteau investi în imobilele școlare scoase din uz.
Cele 3000 de foste școli și grădinițe care zac astăzi abandonate în urma scăderii demografice, vor putea fi revitalizate de către autoritățile locale prin adoptarea unei hotărâri de consiliu local.
Comunitățile vor putea dezbate și vor putea decide singure ce se întâmplă în localitatea lor, fără blocaje de la distanță. Astfel, comunitățile locale vor putea decide deschiderea de centre pentru vârstnici, de cabinete medicale, sau orice este mai important pentru comunitate și vor putea accesa inclusiv fonduri europene pentru aceste investiții.

Florin Piper, deputat PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole