13.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 25, 2024

Mircea Geoană, outsiderul care dă frisoane viitorilor prezidențiabili de pe dreapta!?

Sănătate

Ocupati peste cap cu soarta Executivului, lumea politica mioritica, opinia publica si analistii facand si desfacand guverne, nu iau in calcul faptul ca pana in 2024 nu mai este atat de mult, an in care vom avea toate cele 4 scrutine electorale. De departe, scrutinul la prezindentilale, in mod neoficial va demara inca de anul viitor, cand partidele incep sa scoata in „fata”, in prima faza firav, mai apoi cu consecventa, candidatii la prezidentiale. In buna traditie romanesca, credem ca pe parcursul anului 2023, vom avea televiziunile de nisa de stiri „pline” de imaginile viitorilor candati la fotoliul de la Cotroceni. Asta face parte si dintr-un test de sondare a opiniei publice, marca Pieleanu et.CO, de inteles pentru miza alegerilor.
In prezent, nu identificam nici un prezidentiabil cu forta si carisma, nici pe dreapta, nici pe stanga esicherului politic care sa ii succeada lui Iohannis la Cotroceni. Dar niciodata, sa nu spui niciodata.
Ceea ce observam in tipologia agreata de cei de pe stanga a viitorului candidat pentru aceasta functie vitala, functie pe care nu au mai castigat-o din 2000, cand Ion Iliescu a obtinut acest mandat a doua oara, respectiv un candidat cu imagine europeana buna, cu carisma, experienta politica si conexiuni la marile Cancelarii europene si Casa Alba si cu viziune de stanga, atunci gandul ne duce la Mircea Geoana. Dupa cum se stie, fostul lider al PSD a castigat mult in imagine si experienta politica si a lucrat cu „sarg” la consolidarea imaginii sale din pozitia de secretar general adjunct al NATO. Geoana isi incheie mandatul la NATO pe data de 16 octombrie 2023, in urma prelungirii cu un an in aceasta pozitie, prin decizia secretarului general al NATO Jens Stoltenberg.
Asta face ca Mircea Geoana se intoarce in tara tocmai in preajma alegerilor prezidentiale, iar candidatura sa la cel mai inalt post in stat, il tenteaza pe diplomat. Si asta da fiori reci pe sira spinarii liderilor politici de pe dreapta, care nu detin in prezent in „portofoliu” un contracandidat serios pentru Geoana.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole