16 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, aprilie 30, 2024

Prognoza METEO pentru Teleorman: Vremea se va încălzi uşor iar precipitaţiile vor reveni, la sfârşitul săptămânii

Sănătate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul 18-31 octombrie 2021.
Vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară şi treptată în prima săptămână, astfel de la valori medii ale maximelor de 16 grade se va ajunge la 20…22 de grade în zilele de 21 şi 22 octombrie. Spre finalul săptămânii se va răci, până la o medie regională a temperaturilor maxime de 12…13 grade, apoi se va încălzi uşor, astfel încât în perioada 27-31 octombrie media valorilor diurne va tinde spre 16…17 grade. Pe parcursul celor două săptămâni, temperaturile minime vor fi în medie de 5…6 grade, cu valori mai ridicate în 23 octombrie, când se vor atinge 8…9 grade, dar şi mai scăzute la începutul săptămânii viitoare, la o medie regională de 2…3 grade.
Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în 23 şi 24 octombrie. În restul intervalului, potrivit estimărilor disponibile la această dată condiţiile pentru ploi slabe vor fi destul de reduse.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole