17.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

duminică, aprilie 28, 2024

IPJ Teleorman: Peste 5000 de persoane şi aproape 140 de mijloace de transport în comun verificate, în ultimele trei zile

Sănătate

În perioada 14-17 octombrie 2021, la nivel naţional, poliţiştii au intensificat acţiunile de informare, prevenire şi combatere a răspândirii pandemiei de COVID-19. Astfel, în această perioadă, au fost organizate 2.223 de acţiuni în teren, în special, în locuri aglomerate, la agenţi economici şi în mijloacele de transport în comun. Poliţiştii au acţionat împreună cu jandarmi, poliţişti de frontieră, cadre ISU, poliţişti locali, reprezentanţi ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor şi ai autorităţilor publice locale, pentru protejarea sănătăţii publice.
În urma activităţilor derulate, au fost constatate 6 infracţiuni în legătură cu pandemia de Covid-19, dintre care 4 de zădărnicirea combaterii bolilor şi una de fals în declaraţii. De asemenea, poliţiştii au aplicat 9.818 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.505.535 de lei, celor care nu au respectat normele de protecţie sanitară.
În judeţul Teleorman , 23 de acţiuni punctuale în 72 de ore, arată efortul poliţiştilor de la acest sfârşit de săptămână, în care au acţionat, în medie, zilnic, aproape 70 de poliţişti. Peste 5000 de persoane şi aproape 140 de mijloace de transport în comun au fost verificate în ultimele trei zile. De asemenea, 103 societăţi comerciale, au fost verificate. Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii teleormăneni au aplicat, conform Legii 55/2020, un număr de peste 78 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6500 de lei, toate sancţiunile aplicate fiind ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măştii.
Astfel de acţiuni vor fi derulate şi în perioada următoare, în vederea limitării efectelor pandemiei.Reamintim faptul că, la nivel naţional, în localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice închise şi deschise.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole