10.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

luni, martie 18, 2024

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman: „PSD cere ca accesul în școli, spitale și instituțiile publice să fie permis și celor nevaccinați, cu teste oferite gratuit de autorități!”

Sănătate

Impunerea certificatului verde și toate celelalte restricții anunțate de ministrul Sănătății trebuie dublate de măsuri care să permită TESTAREA cât mai accesibilă pentru toată populația. Alături de vaccinare, testarea este una dintre armele importante pentru combaterea pandemiei, la fel cum e și tratamentul ambulatoriu pentru cei depistați pozitivi. De aceea toate restricțiile impuse de guvern trebuie sa fie dublate de testarea populației și tratarea celor pozitivi.

PSD cere ca accesul în școli, în spitale și în celelalte instituții publice să fie permis și celor nevaccinați, cu teste oferite gratuit de autorități. Doar așa se respectă drepturile fundamentale și se atinge și obiectivul de combatere a pandemiei.
România trebuie să ia exemplul țărilor civilizate și să vadă că peste tot unde pandemia a fost ținută sub control, numărul mare de vaccinări a fost dublat de un număr cel puțin la fel de mare de teste gratuite sau foarte accesibile pentru toată populația.

În țările în care s-a renunțat la testarea gratuită, cum este Franța de exemplu, imediat a început să crească numărul de noi cazuri. În alte țări, în care testarea nu s-a oprit niciodată, lucrurile au mers din ce în ce mai bine. Așa s-a întâmplat în Danemarca unde s-au făcut peste 92 de milioane de teste la o populație de 6 milioane de locuitori , în Norvegia, în Portugalia și în Austria.
În Austria, care este una dintre țările care ne sar acum în ajutor, se fac și în prezent peste 300.000 de teste gratuite, în fiecare zi, iar acestea vor rămâne gratuite cel puțin până în martie 2022 . În plus, Austria ne poate ajuta acum cu medicamente pentru că autoritățile s-au îngrijit să cumpere aceste medicamente la timp și să le ofere populației în caz de nevoie. La noi nu s-a făcut nicio pregătire din acest punct de vedere și tocmai de aceea românii mor cu miile, iar România a ajuns în situația disperată din acest moment.

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole