3.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

duminică, decembrie 5, 2021

ISU Teleorman – Jurnalul operativ de weekend – 127 de misiuni

Sănătate

În ultimele 48 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 127 de evenimente, după cum urmează:

73 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV -2;

– 2 accidente rutiere: unul produs pe DN 52, la ieșire din Alexandria spre Turnu Măgurele, iar celălalt pe DN 6 (E70), pe raza localității Drăgănești Vlașca. La aceste cazuri, pompierii militari au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite, precum și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. Cele două evenimente rutiere au rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări;

– 49 alte misiuni, dintre care: 10 misiuni în cooperare cu personalul medical al SAJ Teleorman pentru recoltarea de probe COVID 19 și 39 de misiuni de recunoaștere/verificare a secțiilor de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Teleorman, cu scopul de a urmări respectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, cum ar fi: dotarea cu stingătoare, funcționarea hidranților interiori, verificarea stării de practicabilitate a căilor de acces/evacuare și de intervenție, verificarea modalităților de încălzire a spațiilor destinate secțiilor ATI în vederea eliminării surselor de izbucnire a incendiilor, pregătirea personalului din secțiile de ATI privind asigurarea primei intervenții, precum și a modului de evacuare a pacienților, aerisirea periodică a spațiilor în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen;

– 3 incendii, astfel: două de vegetație uscată, care s-au manifestat pe raza localităților Videle și Cosmești și un incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Drăgănești Vlașca, duminică seara, în jurul orei 18.00, la care pompierii militari au intervenit cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD. Focul, ce se manifesta la nivelul unei camere, respectiv la bunurile din interiorul acesteia, a fost localizat și lichidat în limitele găsite, fără ca incendiul să se propage la întregul imobil. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 7000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 80000 de lei. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost jarul sau scânteile căzute dintr-o sobă pe materialele combustibile din apropiere.

Pentru a preveni astfel de evenimente, reamintim cetățenilor următoarele măsuri:

– nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;

– folosiţi soba doar cu uşiţa închisă;

– aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;

– nu aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;

– stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;

– verificați, curățați și reparați coşurile de fum;

– nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2, pompierii au participat alături de celelalte instituții cu atribuții de control din cadrul M.A.I. la 13 verificări în cadrul instituțiilor publice și unităților economice cu aflux de persoane din localitățile Alexandria, Poroschia, Țigănești, Ștorobăneasa și Gălăteni, aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală 20 de  sancțiuni contravenționale.

Având în vedere numărul mare de cazuri de îmbolnăvire înregistrat în ultima perioadă, recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii virusului SARS CoV 2, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Mr. Dragomir Adrian Gelu

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele Articole