8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, aprilie 23, 2024

Mai ușor cu pianul pe scări!…

Sănătate

In ultima vreme, cativa confrati si unele mijloace media apropiate de Liviu Dragnea, au acreditat ideea ca exista un curent in PSD, mai ales in randul alesilor locali, care ar intentiona sa treaca la APP. Evident, stirea a fost „rostogolita” si de institutiile media pozitionate anti-PSD, specializate in a „baga batul prin gard” si de a crea o stare de confuzie in randul social-democratilor, intr-un moment in care PSD a trecut bine de 35 la suta procente in intentia de vot. Se spune ca ar exista primari in tara, si Teleormanul nu face nota discordanta, care ar opta spre o dezertare din PSD, nemultumiti fiind „de actuala conducere social-democrata” si „ramasi fideli oportunitatilor primite de la Dragnea cand conducea PSD”. Nu bagam mana-n foc ca nu ar exista astfel de alesi locali, care au ramas fideli fostului lider. Dar, ne indoim sa credem ca vor pleca intr-o aventura politica care nu se stie cat de viabila va fi. Ca APP va creste electoral pe fondul trendului impus de starea generala de nemultumire nu ne indoim dar, stiindu-i bine pe primari, acestia nu pleaca acolo unde nu au garantia obtinerii de avantaje imediate (fonduri), cat si oportunitati de finantari de programe pentru comunitatile lor, acestia nu vor face pasul. Din spirit de aventura, sub nici o forma nu vor parasi corabia PSD. Ce le ofera in acest moment APP in afara de promisiuni? Nimic!
Plus ca acest partid nu are inca structuri solide in teritoriu si nu ii vedem noi pe primari sa „puna umarul” la constituirea de organizatii. Este drept, „palaria” functiei de presedinte a lui Marcel Ciolacu este prea mare pentru liderul social-democrat, iar Paul Stanescu a tradat odata si nu mai este vazut cu ochi buni de social-democratii vechi, dar de aici si pana a parasi PSD, este cale lunga. Acum, cand partidul este pe val in „culoarul” de simpatie electorala, doar lipsa de experienta politica si spiritul de aventura te indeamna sa faci acest pas. Iar alesii locali ai PSD sunt suficient de pragmatici si isi apreciaza bine sansele la scrutinele electorale care vin. Este drept, nu prea sunt ei toti loiali, loialitatea este floare rara, dar sunt pragmatici si nu au spirit de aventura in sange.
Asa ca, zvonul cum ca ar exista edili care s-ar alinia in spatele lui Carmen Dan, mi se pare o gluma, chit ca Dragnea este un foarte bun organizator si va face din acest partid unul care sa obtina sufragiile necesare intrarii in parlament in 2024. Dar, atat. Si inca un argument in sensul convingerii noastre: in Teleorman cunoastem numerosi primari care isi doreau de mult timp sa iasa de sub tutela lui Dragnea, pentru ca se „simteau sufocati si erau condusi dictatorial”, vorba unui edil. Asa ca, mai usor cu pianul pe scari…

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole