6.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, martie 19, 2024

De la începutul anului, 4.841 de teleormăneni şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM

Sănătate

În perioada ianuarie-septembrie 2021, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Teleorman au fost încadrate în muncă 4.841 persoane, dintre care 2.229 femei.
Din totalul persoanelor ocupate până la data de referinţă, 2.490 au peste 45 de ani, 849 au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 804 sunt tineri sub 25 de ani, iar 698 au între 25 şi 35 de ani. În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1.914 provin din mediul urban, iar 2.927 persoane sunt din mediul rural.
Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (2.037), urmat de cei cu studii gimnaziale-1.334 persoane, de cei cu studii profesionale/arte si meserii-1.153 persoane, apoi de cei cu studii universitare 134 persoane si de cei cu studii primare în număr de 41 si de cei cu studii postliceale-32 persoane.
Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Teleorman, 3745 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.
Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.
Astfel, în perioada ianuarie-septembrie, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 8.379 persoane.
Pentru mai multe informaţii despre activitatea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, puteţi accesa https://www.anofm.ro/index.html?agentie=Teleorman.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole