4.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, martie 19, 2024

Nicolae Ciucă, ”trage”… ultimul cartuș și bagă PNL în corzi

Sănătate

Dupa cum bine se stie, pana in prezent, negocierile premierului desemnat cu partidele polititce parlamentare, in ideea de a obtine sprijin parlamentar, nu au dus la un rezultat favorabil concret. Aceasta situatie, indiscutabil, deschide calea spre alegeri anticipate. O astfel de ipoteza a fost luata serios in calcul pana si de presedintele PNL, Citu, care a declarat astazi ca, citam, ”toate partidele politice se pregatesc pentru eventualele alegeri anticipate”. Revenind la premierul desemnat Nicolae Ciuca, practic acesta spune printre randuri ca daca PNL nu se ”flexibilizeaza” se poate ajunge la alegeri anticipate. In atare situatie, dat fiind faptul ca pana in prezent Ciuca nu a gasit sprijin parlamentar in vederea trecerii Executivului, acesta ar fi putut sa-si depuna mandatul in fata presedintelui pana la expirarea mandatului legal de zece zile pentru a evita posibilitatea dizolvarii Parlamentului de catre Iohannis si declansarea alegerilor anticipate.

Nicolae Ciuca, ferm pe pozitie, spune ca merge pana la capat, afirmand ca Sambata, in ultima zi a termenului legal, va depune la Parlament programul de guvernare si lista ministrilor. In eventualitatea in care executivul Ciuca nu va fi investit se deschide calea catre alegeri anticipate. Nicolae Ciuca, prin gestul sau de a nu-si depune mandatul, trage ultimul cartus care va clatina din temelii Partidul National Liberal. Si asta pentru ca, toata lumea stie, in urma alegerilor anticipate vor castiga PSD si AUR. Practic, generalul poate ”ingropa” partidul care l-a propus premier. Cu un PSD de 40% dupa alegerile anticipate si AUR in jurul a 20 de procente electorale, PNL-ului ii va fi greu sa-si revina si va deveni, indiscutabil, un partid care se reaseaza in ”albia” electorala de acum10-15 ani, respectiv 15-20% procent in Parlament.

Daca generalul Ciuca si-ar fi depus mandatul aceasta propunere de prim ministru nu se contoriza mai exista sansa pentru PNL la inca o nominalizare pentru functia de premier. In situatia de fata Iohannis va fi nevoit dupa esecul la votul parlamentului a doua propuneri de premier, sa declanseze procedurile pentru anticipate, deoarece, in caz contrar, il paste pericolul suspendarii. Nicolae Ciuca a avertizat ”inca exista posibilitatea votului de incredere, daca nu se realizeaza lucrul acesta, de Luni se deschide posibilitatea catre anticipate”. Iar PNL, va fi KO.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole