4.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, martie 19, 2024

73 de misiuni ale pompierilor militari teleormăneni

Sănătate

În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 73 de evenimente, după cum urmează:

45 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV -2;

– un accident rutier, produs pe varianta ocolitoare a municipiului Alexandria, la care pompierii militari au intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. Evenimentul a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări;

– 2 incendii, dintre care unul izbucnit la instalația electrică de pe un stâlp, pe raza comunei Plosca și unul la o locuință din comuna Bragadiru, cu două victime.

Incendiul de locuință a fost anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 astăzi de dimineață, la ora 05.41, iar la fața locului s-au deplasat rapid două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Zimnicea, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

La sosirea salvatorilor zimniceni, focul se manifesta mocnit la materialele combustibile dintr-o cameră de locuit, în interiorul căreia au fost găsite două victime, un bărbat și o femeie, soț și soție, în vârstă de 80, respectiv 79 de ani. Bărbatul, conștient, ușor intoxicat cu fum, cu arsuri pe aprox. 80% din suprafața corpului, a fost preluat și transportat la U.P.U. Alexandria de către echipajul SMURD, însă femeia a fost găsită decedată (carbonizată).

Incendiul a fost stins după aproape o oră, în limitele găsite, pompierii salvând restul casei de locuit, în valoare de cca. 10000 de lei. Pagubele au fost estimate la suma de 500 de lei, reprezentând un pat și mai multe materiale textile.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs de la o țigără nestinsă corespunzător, căzută pe materialele textile din camera de locuit.

– 25 alte misiuni, dintre care: 6 misiuni în cooperare cu personalul medical al SAJ Teleorman pentru recoltarea de probe și 19 misiuni de recunoaștere/verificare a secțiilor de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Teleorman, cu scopul de a urmări respectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, cum ar fi: dotarea cu stingătoare, funcționarea hidranților interiori, verificarea stării de practicabilitate a căilor de acces/evacuare și de intervenție, verificarea modalităților de încălzire a spațiilor destinate secțiilor ATI în vederea eliminării surselor de izbucnire a incendiilor, pregătirea personalului din secțiile de ATI privind asigurarea primei intervenții, precum și a modului de evacuare a pacienților, aerisirea periodică a spațiilor în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen;

Activități de control și informare preventivă

În cursul zilei de ieri, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat trei controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la două unități de cult din localitatea Dracea și la un operator economic din domeniul confecțiilor textile din municipiul Turnu Măgurele. Pe timpul acestor misiuni, au fost efectuate 2 activități de instruire a personalului angajat cu privire la modul de asigurare a primei intervenții în cazul izbucnirii unui incendiu, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman va continua în perioada următoare activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Mr. Dragomir Adrian Gelu

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole