12.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

duminică, mai 5, 2024

Acțiune pentru siguranța rutieră întreprinsă de Poliția Rutieră Teleorman

Sănătate

La sfârșitul acestei săptămâni, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au desfășurat acțiuni pe raza județului Teleorman, , pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea cauzelor generatoare de accidente.

Astfel, în urma acțiunii desfășurate de către polițiști, au fost constatate 10  infracțiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice la regimul rutier , aplicate 83 de sancțiuni contravenționale, reținute 20 permise de conducere și retras 2 certificate de înmatriculare.

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru viteză, respectiv 44 sancțiuni și 21 pentru lipsa centură de siguranță.

La acest sfârșit de săptămână, în cadrul acțiunilor desfășurate au fost depistați un număr de 10 conducători auto, care conduceau autoturismele pe drumurile publice sub influența alcoolului, astfel:

  1. REŞEDINTĂ

În data de 06.11 a.c., un bărbat în vârstă de 33 ani, din com. Nenciulesti, jud Teleorman, a fost depistat de către polițiști, conducând sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, urmând a se da soluție legală prin Prachetul competent.

În data de 07.11 a.c., un bărbat în vârstă de 35 ani, din com. Peretu, jud Teleorman a fost depistat de către polițiști, conducând sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, urmînd a se da soluție legală prin Prachetul competent.

   În data de 07.11 a.c., un bărbat în vârstă de 77 ani, din mun. Bucuresti, a fost implicat în eveniment rutier soldat cu pagube materiale pe D.E. 70, la km 68.

           În urma testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

           În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, urmând a se da soluție legală prin Parchetul competent.

În data de 08.11.2021, tânăr în vârstă de 22 ani, din com. Nanov, jud Teleorman a fost depistat de către polițiști, conducând sub influența alcoolului.

                    În urma testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală , unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

               În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”,  urmând a se da soluție legală prin Parchetul competent.

B.ZONA ALEXANDRIA

                    La data de 08.11a.c. un echipaj de poliție a observat în trafic un autoturism fără numere de înmatriculare care circula pe strada București și procedând la oprirea regulamentară a acestuia, s-a stabilit că este condus de către un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Com. Nanov, jud. Teleorman.

   În urma oprii, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

            Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală , unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

              Totodată s-a constatat faptul ca in data de 08.11.2021 conducătorului auto i-au fost reținute plăcutele cu numarul de înmatriculare precum și certificatul de înmatriculare al autoturismului, eliberându-se dovada fără drept de circulație, de asemenea acesta avea dreptul de a conduce suspendat în urma întocmirii unui dosar.

              În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „punerea în curculatie a unui vehicul neimatriculat, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fiind sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere”, urmând a se da soluție legală prin Parchetul competent.

  C.ZONA ROSIORI DE VEDE 

              In ziua de 06.11 a.c., pe raza localității Crângeni a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un autoturism, al cărui conducător auto în vârstă de 48 ani, iar pasagerul în vârstă de 43 ani, ambii din comuna Crângeni, județul Teleorman.

           In urma impactului a rezultat ranirea usoara a unei femei în vârstă de 43 ani din comuna Crângeni, județul Teleorman, aceasta fiind transportată la o unitate medicală în vederea acordării de îngrijiri medicale.

            Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcool test, rezultatul fiind de 0.95 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la o unitate medical în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

           De asemenea din verificarile effectuate, rezultă că, conducătorul auto nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

      În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “Vătămare corporală din culpă”, “Conducerea unui vehicul fără permis” și “Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului ”urmand se da solutie legală prin Parchetul competent.

 D.ZONA VIDELE

În ziua de 07.11.2021, un echipaj de poliție a oprit în trafic pe raza Orașului Videle, județul Teleorman, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 43 ani, aceeași localitate.

Cu ocazia verificării, s-a constatat faptul că emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

           În cauza s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „Conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, urmând a se da soluție legală prin Parchetul competent .

            În ziua de 07.11.2021, un echipaj de poliție a oprit în trafic pe raza Orașului Videle, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 46 ani, din aceeași localitate.

   Cu ocazia verificării, s-a constatat faptul că emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

     În cauza s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe” urmând a se da soluție legală prin Parchetul competent. 

Acțiunile pe linie rutieră continuă și în zilele următoare, polițiștii fiind prezenți la datorie pentru a se asigura că prevederile legale la regimul rutier sunt respectate!

Creșterea siguranței rutiere pe drumurile teleormănene reprezintă o prioritate a I.P.J. Teleorman, polițiștii acționând permanent în vederea prevenirii accidentelor de circulație!

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole