21.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

ISU Teleorman – 62 de cazuri SMURD, 4 accidente rutiere, 2 incendii și 46 alte misiuni în sprijinul cetățenilor

Sănătate

În ultimele 48 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 114 evenimente, după cum urmează:

62 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV -2;

– 4 accidente rutiere, produse pe raza municipiului Alexandria, la care pompierii militari au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite, precum și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. Cele patru evenimente rutiere au rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări;

– 2 incendii, unul izbucnit într-o gospodărie din orașul Videle și unul de vegetație uscată și resturi menajere în localitatea Buzescu.

Azi-noapte, în jurul orei 20.00, pompierii militari au fost alertați pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 de izbucnirea unui incendiu într-o gospodărie din orașul Videle, cu pericol de propagare la o construcție P+1. La fața locului au fost mobilizate, progresiv, patru autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autocisternă și o ambulanță SMURD, cu 21 de pompieri.

La sosirea primelor echipaje de salvatori, focul se manifesta generalizat la un foișor din lemn, la o bucătărie de vară și la acoperișul acestora, pe cca. 85 mp, cu posibilitate de propagare la o construcție tip vilă și la celelalte anexe gospodărești din imediata apropiere.

Pompierii au localizat rapid incendiul în limitele găsite, eliminând riscul extinderii, însă lichidarea în totalitate a flăcărilor s-a reușit după aproape trei ore de intervenție. Pe timpul misiunii de stingere, din anexele cuprinse de foc, salvatorii au evacuat nu mai puțin de 7 butelii, dintre care două încărcate cu gaz, cu pericol de explozie.

Au ars ori au fost distruse de flăcări foișorul din lemn, bucătăria de vară și acoperișul acestora pe cca 85 mp, mobilierul și electrocasnicele din anexă, mai multe bunuri de uz gospodăresc și gardul vecinului pe aprox. 15 mp. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost un scurtcircuit produs la instalația electrică a unui boiler. Din fericire, pe timpul acestei intervenții nu s-au înregistrat victime omenești.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, reamintim ceățenilor următoarele măsuri ce trebuie respectate:

– nu lăsați nesupravegheate aparatele electrice sub tensiune, cum ar fi fierul de călcat, reșourile, radiatoarele și caloriferele;

– nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecție cu defecțiuni sau cu improvizații;

– nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat;

– nu suprasolicitați instalația electrică folosind mai multe aparate simultan;

– instalați și utilizați aparatura electrocasnică respectând cu strictețe indicațiile producătorului ce sunt menționate în prospectul produsului;

– verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice și luați măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

– 46 alte misiuni, dintre care: 7 misiuni în cooperare cu personalul medical al SAJ Teleorman pentru recoltarea de probe COVID 19, 3 intervenții în sprijinul personalului medical al SAJ pentru preluarea unor persoane cu probleme de sănătate, 2 misiuni în cadrul campaniei de vaccinare, 2 activități de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor precum și pentru acordarea primului ajutor la evenimentele sportive și 32 de activități de recunoaștere/verificare a secțiilor de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Teleorman, cu scopul de a urmări respectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, cum ar fi: dotarea cu stingătoare, funcționarea hidranților interiori, verificarea stării de practicabilitate a căilor de acces/evacuare și de intervenție, verificarea modalităților de încălzire a spațiilor destinate secțiilor ATI în vederea eliminării surselor de izbucnire a incendiilor, pregătirea personalului din secțiile de ATI privind asigurarea primei intervenții, precum și a modului de evacuare a pacienților, aerisirea periodică a spațiilor în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Compartimentul Informare și Relații Publice

Mr. Dragomir Adrian Gelu

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole