13.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

luni, aprilie 29, 2024

Prognoza METEO pentru Teleorman. După 12 decembrie, tendinţa temperaturii va fi de scădere treptată

Sănătate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul 6-19 decembrie 2021.
În primele două zile ale intervalului vremea va fi caldă pentru această dată, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 8…10 grade şi minime de 3…5 grade. Ulterior se va răci accentuat, astfel că valorile termice diurne vor scădea la 4…6 grade, iar temperaturile minime din dimineaţa de 9 decembrie se vor situa în jurul valorii de -3 grade. Spre finalul săptămânii se va încălzi din nou, media estimată urmând să revină la 10 grade, iar a celor minime la 3…4 grade. După 12 decembrie, tendinţa temperaturii va fi de scădere treptată, astfel că până spre finalul celei de-a doua decade a lunii decembrie sunt estimate maxime, în medie de 5…7 grade şi minime de 0…1 grad.
Aria precipitaţiilor va fi în extindere în primele zile ale intervalului, astfel că în 7 decembrie local se vor înregistra cantităţi însemnate de apă. Local şi temporar, se vor semnala precipitaţii şi în zilele de 10, 11 şi 12 decembrie, iar cu o probabilitate mai redusă şi în restul intervalului.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole