11.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

luni, aprilie 29, 2024

PSD insistă ca și facturile la electricitate sau gaz, emise în ianuarie, să intre sub incidența măsurilor suplimentare de plafonare/compensare – Adrian Gâdea

Sănătate

Experții PSD au pregătit textul necesar și l-au propus guvernului pentru a fi inclus în OUG.

️Populația și economia au nevoie de sprijin ACUM, în mijlocul iernii, când se confruntă cu cele mai mari facturi. Sunt două puncte de vedere.

Unul, al PSD, care insistă pentru identificarea unui mecanism care să permită și compensarea facturilor emise de furnizori către consumatorii casnici, școli, spitale, IMM-uri, instituții de stat, etc. pentru perioada 1 ianuarie – 31 ianuarie 2022.

Celălalt susține că un astfel de mecanism n-ar putea fi aplicat decât de la 1 februarie.

Din perspectiva PSD, întregul demers guvernamental are sens în condițiile în care, pentru un număr cât mai mare de consumatori, factura la energie, emisă în ianuarie, ar fi semnificativ mai mică decât cele din noiembrie sau decembrie 2021.

Decizia finală este a ministerului Energiei/Guvernului, dar PSD avertizează că, în această criză dramatică a prețurilor uriașe la energie, neincluderea lunii ianuarie în prevederile OUG înseamnă menținerea obligației de plată a unor facturi imposibil de achitat.

La insistențele PSD, în textul OUG se vor regăsi și sancțiuni pentru furnizorii care nu aplică corespunzător prevederile Legii privind plafonarea și compensarea și au o conduită comercială înșelătoare.

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole