4.3 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 19, 2024

Molnuporavir va fi disponibil de săptămâna viitoare – Adrian Gâdea

Sănătate

Cele 50.000 de doze din Molnupiravir, medicament inovativ, care ajung în țară în câteva zile, completează gama antiviralelor disponibile cu prescripție și se adaugă celorlalte două măsuri strategice promovate – testarea extinsă și centrele de evaluare – menite să reducă spitalizările.

Firesc, ministrul PSD al Sănătății consolidează, piesă cu piesă, capacitatea sistemului de sănătate pentru a combate COVID 19. Molnuporavir va fi disponibilă pentru români, începând de săptămâna viitoare. Acest medicament va fi administrat pacienților cu risc crescut, simptomatici și este de așteptat că va avea un impact favorabil în următoarele zece zile pentru scăderea presiunii pe secţiile de Terapie Intensivă.

Ministrul Alexandru Rafila intenționa să aducă în țară și Paxlovid-ul, de la Phizer, însă clauzele contractuale reclamate de producător au făcut ca demersul să nu aibă, deocamdată, rezultatul scontat.

”Ne-au pus niște condiții comerciale și un contact tipic din Statele Unite care e foarte greu de adoptat în România. Vă dau un singur exemplu, care cred că ar crea rezerve în primul rând pacienților: formarea unui fond național care să despăgubească eventualele victime ale acestui tratament. Vă dați seama că o astfel de chestiune nu avem cum să o facem și e foarte greu de instrumentat”,

a declarat Alexandru Rafila.

În pofida creșterii numărului de cazuri pozitive și a anticipărilor unei evoluții ascendente a acestora – efect firesc al testării masive (s-a depășit pragul de 100.000 de teste/zi) – situația nu este îngrijorătoare. Sunt suficiente resurse de diagnostic și tratament, sunt suficiente locuri în spitale, iar gradul de ocupare al secțiilor ATI este sub jumătate față de vârful din valul 4.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole